PATRICIA- Mamma till tre små!

Lördagsmorgon har guld i mun!


Gomorgon Lördag! vad har du att erbjuda??♥
Ligger här i soffan och hela familjen vaknade upp alldeles nyss! Bamse är på, novalie ligger och gosar på täcket på golvet. Linus har åkt iväg för att handla lite lördags-frukost, alltid den bästa frukosten på hela hela veckan! Igår kväll så åkte vi hem till Millan & Daniel för mys, va kvar några timmar! Wilja la pussel med Daniel, red på Linus, sprang omkring och busade! Hade de jätte mysigt och blev bjudna på världens goaste tårta.
Kom hem strax innan 21, barnen slockna som stockar & jag och hjärtat satte oss ner och kollade på en film! En perfekt Fredag 🙂

Nu så ska vi få lite frukost i magarna, jag hade tänkt att ta mig till gymmet någon timma! Sen vid lunch så har Linus sin sista match för denna säsong! så självklart så ska vi ner och kolla.
Sen får vi se vart resten av dagen tar vägen 🙂

Igår så fick jag en sån känsla på dagen där allt vara var desamma.. varje dag ser ut som den andra, öppna förskolan, samma människor.. samma saker dag in och dag ut, så man vill kräkas.
Har man något att se fram emot så hjälper de till på vägen, speciellt nu när mörkret faller och regnet öser! ibland är de för lätt att tappa de där ’stinget’. Någon annan som känner igen sig?
Jag kan med handen på hjärtat säga nu att jag inte njuter av min mammaledighet denna gång…, inte alls. Och ni kanske förstår mig.. Jag har inte varit hemma några månader, jag har varit hemma i snart 3 år!!! … det är för länge för vem som helst! Kanske inte en människa som inte vill eller orkar jobba, men någon som ändå är driven är de oerhört jobbigt för stundvis. Självklart är de mysigt också, men i överlag så vill jag hellre jobba och att linus är hemma med novalie. Men de går bara inte ihop med hans jobb, så de finns inte så mycket att göra åt saken! 🙁 Efter vintern så blir de jobb, Novalie börjar på dagis tidigt. Om de är så att hon får en plats, hon står redan i kö.. Så får de vara, måste komma ut innan jag blir alldeles för a-social… Som sagt, något litet! om bara så för en helg framöver.. så skulle jag behöva bara nått litet att se fram emot! bläh.. ♥

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lina

  Jag känner igen mig, alldeles för väl. Är det höstens fel? Jag känner liksom ingen mening med livet. Självklart är sonen min mening, men vardagen… Det är samma sak varje dag. Lämna på dagis, åka och jobba, hämta på dagis, äta, sova. Och helgerna går så fort. Och söndagarna går åt att ha ångest inför kommande veckas meningslöshet. Så sjukt tråkigt! Det känns så orättvist. Man är ifrån sina barn mer än man är med dem. Blää! Varför? Jag skulle fan ge en arm för att få vara mer med min son. Men som ensamstående har jag inte möjlighet att jobba mindre heller :/ Usch, det går tungt nu…

 2. Nicole

  Det är nog väldigt olika hur man upplever det :)jag har ju hunnit jobba och studera på uni mellan tjejerna så nu vill jag maxa på med att vara hemma med H. Hon är 14mån imorgon och vi vet inte hundra när hon börjar på förskola. Jag jobbar hemifrån, jobbar vissa kvällar så egentid har jag i form av att jobba och det passad mig 🙂 speciellt med att det jobbet är runt husknuten.

  Man ska iaf göra det som passar en själv bäst, hemma eller förskola. Spelar ingen roll. Jag hade nog ledsnat om jag hade varit hemma i 2-3år utan något annat att göra.

  Lycka till med allt! 🙂

 3. Jenny

  Hej Patricia. Jag har följt dig sedan början av sommaren och din blogg är den bästa mamma-bloggen jag hittat. Läser nästan varje dag. Hittills har jag bara följt men aldrig lämnat en kommentar, men i detta känner jag verkligen igen mig. Jag har 3 barn i åldrarna 5 1/2, snart 4 och 2 år. Jag var hemma med dem i 5 1/2! år och därför förstår jag dig till fullo. Man blir halv tokig, asocial och till slut känns det som man knappt kan för en vettig konversation med andra vuxna människor. Jag började jobba nu i början av augusti och jag verkligen älskar det!! Jag älskar fortfarande mina barn lika mycket men nu kan jag uppskatta dem på ett nytt sätt. Efter en lång arbetsdag komma hem till mina tre små hjärtan är en mycket större lycka nu än var det var innan när jag var med dem hela dagarna.

  Jag har sett att du får tråkiga kommentarer ibland och dem tycker jag du ska skita fullkomligt i. Dina barn betyder allt för dig och du gör det som är rätt för dem, dig och din familj och det märkts! Försätt med det du gör och sluta för allt i världen inte blogga.

 4. 21 år, mamma till William & Ellie

  förstår dig, vart hemma sen jag tog studenten , sommaren 2010 så ja det e 2,5 år. Känner också att jag inte kan njuta lika mkt längre som innan för första året med första barnet var ju allt så nytt men nu går de ju mer på en o samma bana. Tror dock som ngn annan här sa att ALLT blir tråkigt i längden även om du nu skulle få ett jobb. Tänk, gå upp samma tid varje dag , lämna ungarna på dagis, hämta dem, göra middag o lägga dem. Egentligen tror jag det är MER uttjatat i längen än mammaledigheten om jag nu själv tänker efter, nu har vi ju ändå val att utforma dagarna som vi själva vill, alltifrån IKEA besök, shopping, öppna förskolan mm. dock förstår jag din känsla, man tror ju alltid att gräset är grönare på andra sidan 😉

 5. Helen-mamma till L&E

  Känner lika, varit mammaledig från mitt jobb i 2,5 år. 18 mån åldersskillnad mellan barnen och haft båda hemma på heltid men ska äntligen skola in äldsta på dagis nu på måndag (15timmars). Men hoppade in och jobba idag, underbart! Så hoppas jag kan jobba lite om de behövs på jobbet och vi tänkte försöka ta oss utomlands i mars-april nästa år, något att längta till. Försöker tänka att denna tid kommer inte åter så försöker njuta allt jag kan även om man kan bli rastlös 🙂

 6. Amandas

  Snälla snälla du, kan du inte ge ett tips på hur man ska göra för slitet hår. Säg inte klipp , gör jag har klippt av jätte mycket men det är fortfarande strppigt. Så någon bra hårinpackningen eller något? Du gillar och kan ju det där med hår. Snälla svara fort blir galen mår så dåligt att se mig i spegeln. Vet inte vad jag ska göra 🙁

 7. Carolin

  Jag förstår dig på sätt och vis men sånt skulle man igentligen tänka på innan men försök att njuta av din mammaledighet så gott du kan för sen när du börjar jobba igen så kommer du in i det och då är inte det så spännande heller och det blir också en vardag.
  Jag har varit mammaledig i 1,5 år och jobbar 50% nu (har ingen barnomsorg ännu för jag tycker att min son är för liten och vill ha han hemma när det ändå fungerar att få ihop det,men förstår givetvis dom som inte får ihop det och måste ha barnomsog..) sen ska jag gå hem igen efter jul för att vara hemma med min son som även får ett syskon i april =) Så jag är glad över att hinna jobba lite nu innan tvåan kommer och inte gå hemma i flera år i sträck så förstår dig men njut endå för mammaledigheten går inte i repris och snart är våren här igen! =)
  Kramar och Tack för en bra blogg!!

 8. Matilda

  Jag förstår dig till fullo! Jag hade ett år efter studenten då jag ströjobbade och det var fruktansvärt långtråkigt när jag gick flera veckor utan jobb ibland.

stats