PATRICIA- Mamma till tre små!

Kraftig allergisk reaktion!

Vilken upplevelse vi har varit med om nu på morgonen.
När jag väckte Wilja för att göra henne i ordning inför förskolan så såg jag att hon var väldigt röd på kinden, men de var mörkt så jag tände lampan och ville få henne att vakna till. Gick ut, tog fram kläder och gick tillbaka in.
Vände på henne och såg att ögonen var helt svullna, kinderna, näsan, pannan! allt var helt illrött och svullet, lilla älskade barn. Fick en chock och en släng utav panik, fick upp henne, kollade så gott jag kunde i halsen för att se om de var svullet, kikade på resten utav kroppen om de såg likadant ut, vilket de inte gjorde.

Det enda som kan ha hänt, är att i går så var vi ute på Rällinge och träffade mormor/morbror med alla kusiner. Wilja åt lite jordnötter (vilket hon gjort massvis med gånger).
I bilen hem, så var hon lite röd om kinden, men jag tänkte att de kunde vara kylan, eftersom vi varit ute och promenerat, dom hade sprungit runt och lekt så tänkte att de kunde vara en kombo utav värme, kyla och lek.
När vi stoppade henne i sängen så var de inga konstigheter alls, och sen vaknade hon upp såhär.

Ångesten jag har är helt galen, tänk om… tänk om jag lagt henne, och hon svullnat igen i luftvägarna under natten 🙁 alltså fyfan vilken känsla de här är.
Åkte direkt ner till vårdcentralen vid 07, fick komma in på en gång och dom kollade henne! de svullnade mer och mer, kände knappt igen henne så stor hon blev i ansiktet.
Hon har fått fem kortisontabletter, några andra och en spruta. Nu har allt gått ner! Och vi vet inte VAD de är som orsakade de här, ofta om de handlar om nötter kommer reaktionen på en gång, sällan morgonen efter.
De är inga utslag så som nässel eller något annat, så hon har ju reagerat på något! jisses vad läskigt, hon har ingen allergi mot något alls vad vi vet om.

Älskade flicka ligger nu och vilar i soffan och jag försöker lugna mig lite♥

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Stackars liten!
  En liten fundering, åt ni ägg igår? Är det något ni äter ofta?
  Jag är extremt allergisk mot ägg och har reagerat på likadant sätt som du beskriver. Reaktionen kommer långt efteråt till skillnad mot andra allergiska reaktioner som kommer omedelbart.

 2. Nathalie

  Jag kommer ihåg att jag fick likadant när jag var liten. Jag hade testat en hudkräm som fanns i badrummet och vaknade upp morgonen efter med svullet och rött ansikte. Jag fick också kortison så det blev bra och har efter den gången aldrig fått det igen. Hoppas det går lika bra med Wilja

 3. Emelie

  Aw men lilla hjärtat då 🙁
  Hoppas att hon återhämtar sig snabbt och att ni kommer fram till vad som kan vara orsaken <3

 4. ingrid

  Åh lilla barn ♡ förstår din rädsla då jag själv har två barn. Krya på er nu och hoppas du mår bra du med!

 5. Jeanette

  Stackars liten:( Jobbigt när man inte vet heller vad det kommer sig av. När dottern var mindre så var det en morgon hon vaknade upp svullen i halva ansiktet, det visade sig då vara en hudinfektion.

stats