PATRICIA- Mamma till tre små!

Jag har gjort det, första passet på över 3 år.


Vid 22 tiden igår så blev jag inringd akut… Jag låg sött i sängen med tjejerna och var olidligt trött, hade gått upp strax efter 06 med dom.
Nå, 22.30 så intog jag mitt första nattpass! HUR nervös jag var på vägen behöver jag inte säga, men det gick långt över all förväntan.

Många undrar vad jag jobbar med, jag är personlig assistent natt till en liten pojke. Mer än så kan jag inte berätta då jag har en tystnadsplikt som för övrigt varar i 70 år. Så frågor kring det kommer inte att besvaras, vilket jag hoppas ni respekterar! Ett fantastiskt & givande jobb för min del, och jag får göra något jag tycker om.
Inatt vid 4 taget så snurrade ögonen bak i bakhuvudet! jesus, hoppade upp och ner och försökte hålla mig i form! Lärt mig några läxor efter denna natt iallafall.

1. Att ALLTID försöka sova en stund under dagen/lägga mig vid nattning av barnen och sova ca 2 timmar.
2. Ha med mig en kaffetermos så jag alltid har de till hands.
3. Ha med mig mackor, för fan va hungrig man blir när man är vaken under natten! Känns som kroppen suger ut de lilla man har, eventuellt en liiten godispåse då man blir som tröttast.
4. Passa på att läsa böcker som man annars inte gör, ska gå till närmsta bokhandel.
5. Ladda ner massa serier till Ipaden så klockan tickar under natten (om man har tid och tillfälle) , som inatt kändes dessa 8 timmar som 111 då skräp gick på tvn och allt var allmänt lugnt hela natten.

Sen helt plötsligt när klockan närmade sig 07 så gick jag på adrenalin och kände mig pigg som sjutton! Kände mig nästan full, blev sprallig, lite skakig och glad.
När jag kom hem kastade jag huvudet på kudden och slockade i fem timmar, nu har jag ätit brunch och väntar in dottern, den lilla av dom två.

Jag blir ledig ikväll då jag varit vaken 27 timmar i sträck, och jobbar imorgon + tors.
Sen from Måndag har jag schema, vecka 1: Mån natt – Ons natt, vecka 2: Sön natt – Ons natt! Så det blir 3-4 gånger i veckan, alldeles lagom 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. mika

  Brukar köra på kanske 2 påsar 2 varma koppen som jag tar någon gång under natten när jag blir extra hungrig o trött och så en yougurtburk eller mackor innan 12, + inget kaffe efter 1. Har fungerat bra för mig 🙂 o självklart sova lite innan varje pass. Svårt dock om man blir inringd akut 🙂

 2. Sarah

  Ett tips när du jobbar natt, ät inget socker/kolhyderater!!! En tallrik fil på sin höjd. Helst inte efter 12 och sen frukost när du kommer hem. Kroppen drar ner på ämnesomsättningen nattetid så det du äter lagras i fett. Ett tips bara. Man vänjer sig vid att inte äta 🙂 googla lite om det så hittar du säkert tips 🙂 men big no till socker om du inte vill rulla fram 😉

 3. annelie

  Åh vad kul att du trivdes på nya jobbet, ett stort grattis
  Kul att allt löste sig så fort med dagis, jobb mm
  Ha det så bra, Annelie
  thibia.blogg.se

stats