PATRICIA- Mamma till tre små!

Jag har gett upp.

Hej.
Jag har verkligen haft ett par jätte jobbiga dagar bakom mig, började med magsjuka och höga febertoppar, de kom och gick. Kräktes igen, legat med feber och ömhet i hela kroppen. Det känns mer än bara feber, som om man haft influensa. 4 dagen i dag med feber, och det blir inte bättre. Jag har sista tiden haft jävligt ont i överlag, den delen vet ni. Men har bitit i hop, i går så bröt jag ihop. Fick min första ångest attack på säkert 10 år. Kändes som jag verkligen inte kunde andas, har den känslan i bröstet fortfarande. Ren ångest! har pillat i maten sista dagarna, dricker som jag ska dock. Inte nog med det så har jag i dag fått laxermedel utav min barnmorska, åt ett helt paket med katrinplommon det resulterade bara i magknip och en förjävlig doft i hela huset fram till 03 i natt tills jag somnade utan att kunna gått på toa.

När jag kom till barnmorskan i dag så kände jag mig ur ledsen, för att först och främst skulle jag få en ny! visste inte vem, sen att berätta om mina känslor. Att svika mig själv med att inte orka längre med praktiken, att kroppen sagt i från. Ett rent jävla misslyckande, det är 5 veckor kvar bara! men ”biter” jag ihop mer faller min kropp bokstavligen sönder. Kan inte komma hem och gråta längre, somna med smärta och hoppas att smärtan i fogarna ska minska något tills jag vaknar för att fortsätta en dag till.

Tempade mig i morse, 38.5 så min svärmor kom och hämtade mig för att köra mig ner till BM. När hon öppnade dörren och så sa hon: Men lilla gumman, hur mår du? där stod Ann! min underbara barnmorska jag hade på slutet med Novalie som hjälpte mig samma dag hon föddes med en hinnessvepning! jag bara brast när hon öppnade sina armar och kramade om mig.
Vi satt och pratade länge, gjorde prover. Mina järndepåer i blodet ligger på 11, dom ska ligga på 90 normalt! inte konstigt att jag knappt orkar ta mig upp ur sängen, allra minst orkar jobba som jag gör.

Blir det inte bättre om en vecka ska jag få intravenöst dropp med järn. Mitt hb hade dock ökat från 94 till 129, vilket var jätte bra! därför ville hon avvakta, därav all förstoppning! på det så har jag för första gången fått konkelbär i arslet! vet inte om jag ska skratta eller gråta. Navelbråck, hemorrojder, foglossning & ischias. Det kan inte bli bättre! bara grinar, japp. En sån vecka jag inte orkar mer. Nu lägger jag av.
Jag har blivit sjukskriven för första gången i hela mitt liv i 4 veckor, jag har gett upp.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Alltså vad i helvete är det för fel på folk?? Vissa kommentarer du får är ju helt absurda! Det måste vara något riktigt fel i huvudet på dessa människor. Jag har själv aldrig varit gravid men nog fan kan jag ha förståelse för vilka problem en graviditet kan medföra. Vore så roligt att se dessa idioter gå igenom en liknande graviditet (dock vore det synd om dom faktiskt skaffar barn eftersom en bra förälder knappast uttrycker sig så), kan slå vad om att dom inte skulle hållit tyst och inte ”gnällt”. Blir chockad över att såna människor finns.. dom måste verkligen vara bittra o avundsjuka! Kämpa på Patricia!! Du klarar det här.. sen kan du stå där med din utbildning och ett barn till o räcka finger åt rövhålen!

 2. M

  Varför är folk så taskiga, varför kan vi kvinnor inte bara stötta varandra och ge varandra lite girlpower. Varför ifrågasätta en graviditet, när det finns folk som skulle kunna offra sitt liv för att bli gravida. Varför så taskiga?
  Patricia du är grym, och ibland är det helt ok att ge upp. Utbildningen kommer sen, njut av graviditeten och lycka till med allt 🙂

 3. Johanna

  Alltså, vad är det för fel på folk?? Patricia, du är grym! Du kämpar och kämpar! Dina barn har två (tre) föräldrar som bryr sig och ni får ihop en vardag tillsammans! Bara det är grymt! Att ha barn och få allt att gå ihop är inte lätt, även om de flesta klarar det! Och sen att du varit borta så långa dagar på det, plus din graviditet! Att man skaffar barn under skolgången har väl ingen annan med att göra? Hur är man funtat om man anser sig ha rätt till en åsikt eller ifrågasätta det? Ett barn är väl knappast jämförbart med en utbildning?!? Och man kan inte planera barn, barn är underverk (som min mormor säger). Jag har varit fravid två gånger under min utbildning och är inte klar än. So what? Anser det 100ggt jobbigare att jobba heltid när man är gravid och att inte tala om att jobba heltid med småbarn… De som kommenterar är nog bara bittra på sina liv. Bry dig inte!

 4. Frida

  Hej. Jag har läst din blogg från graviditeten med Wilja. Fick min dotter samtidigt som du fick Novalie och nu har jag precis fått min lille son.
  Jag beundrar dig stort! Du är en av de starkaste kvinnorna jag ”känner” (för efter alla år du varit en del av min vardag via din blogg känns de som du är en vän :))
  Jag blev själv sjukskriven nu under min andra graviditet i 10 veckor. Jag ville inte alls gå hem men läkaren nästan tvingade mig efter jag precis som du började återfå panikångest jag annars mest haft som yngre. Nu i efterhand är jag evigt tacksam att jag blev sjukskriven för annars hade jag aldrig orkat med bebisen när han kom. Det viktigaste är du och bebisen. Att du har krafter kvar till förlossningen och att ge honom all styrka och kärlek som nyfödd. Försök att ta tillvara på tiden nu och vila! Det är ingen svaghet att bli sjukskriven i din situation! Du är stark och behöver bara tanka lite ny energi!
  Sluta aldrig vara den fantastiska inspiration du är! ♡
  Kram från Frida

 5. mika

  Tycker så synd om dig, låter verkligen skitjobbigt att ha det sådär.
  Men är nog en god idé att ”ge upp” och vila upp dig för tillfället som du tänkt, så kan du komma tillbaka efter att du fått bebisen med nya krafter och sedan är du snart färdig frisör 🙂
  Kram

 6. Ellen

  Hej Patricia!
  Jag brukar aldrig kommentera, men jag vill att du ska veta att jag tycker att du är så himla stark! Du har kämpat med din utbildning, många långa dagar och dessutom jobbat hemma när du haft möjlighet. Du är tvåbarnsmamma och den kärlek du har till dina döttrar lyser verkligen igenom. En fantastisk mamma som pusslar ihop både jobb, studier och ett mysigt familjeliv.
  Jag hoppas verkligen inte du har känslan av att ha gett upp, för det ska du inte ha 🙂 Du har haft en tuff graviditet och kämpat på så otroligt mycket. Du ska vara stolt över dig själv 🙂 Försök njut av din lediga tid nu, även om jag förstår att det känns frustrerande att bli sjukskriven.
  Ta hand om dig och tack för att du delar med dig av din vardag! Kram

 7. hanna

  Hoppas du kryar på dig! Men ärligt talat, varför planera ytterligare en graviditet mitt i skolgången med tanke på att du har varit så mån om den här utbildningen?
  Förstår faktiskt inte ditt tänk alls.

  1. mammasangel

   För att det hade varit över 3 månader kvar till BF, och jag trodde inte i min vildaste fantasi att jag skulle må som jag gör, alla graviditeter är olika! har haft två relativt lätta bakom mig, trodde denna skulle följa i samma spår.
   Du behöver inte förstå, det skiter jag fullständigt i! nu har jag 4 veckors skola kvar, och jag kommer få mitt diplom ändå, så puss.

 8. Cassandra Holm

  Herregud, bry dig inte om de elaka kommentarerna!
  Har man gått igenom en graviditet som inte var som rosa moln så vet man att man har all rätt i världen att klaga trots att det är självförvållat och att man får världens bästa present sen – det ÄR jobbigt ibland.
  Det låter bra att du blivit sjukskriven och äntligen får vila kroppen, ta till vara på det nu och slit inte ut dig med annat (som jag gjort, typ städning haha så onödigt efteråt).
  Du är grym!

 9. S

  Hej, ville bara kommentera att jag mådde så dåligt under min graviditet att jag inte orkade göra något. Gjorde absolut ingenting i princip från v7-40. Det gick inte. 🙂 jag är jätteimponerad av dig som kämpar så! Att du orkar! Helt fantastiskt! Men det är helt okej att inte orka också 🙂

 10. Cornelia

  Fina, fina du! Vet inte hur mycket några rader från en helt okänd tjej betyder, men skriver dem ändå. Jag vet att det känns som att du misslyckats, som att du svikit dig själv och stämplat dig som förlorare. Tänk inte så! Du är gravid, du är en fantastisk mamma och ska snart få ditt tredje barn, du har en fantastisk kropp som klarat av att bära dina underbara döttrar och även fast det känns som att kroppen nu faller i bitar så bär den nu er efterlängtade son, du har inte misslyckats – du har lyckats! Du sviker inte någon, du sviker inte dig själv när du blir sjukskriven, du gör något svårt men väldigt ansvarsfullt och nödvändigt, du lyssnar på kroppen och ger den och dig själv chansen att ännu en gång få vara med om det mest fantastiska – att bli mamma. Du sviker inte dig själv, du tar hand om dig själv. Du är inte en förlorare, du har inte förlorat smärtkampen mot kroppen, du har precis tagit ett beslut som förhoppningsvis kommer göra dig till vinnaren i denna kamp.

  Fina, kloka, starka du. Det måste vara ofattbart jobbigt och tungt, ledsamt och smärtsamt. Men det är okej, det är okej att känna exakt allt du känner. Ta nu och krama om dina kära lite extra hårt och sedan kramar du om dig själv ännu hårdare, för nu ska du bara ta vara på tiden och ta hand om dig och kommande lillebror.

  En stor kram från mig!

 11. sara

  Praktiken/utbildningen finns kvar sen, se det inte som ett misslyckande! Ta hand om dig och magen det är ju det som är viktigt nu! Hoppas du mår bättre när du får vila!

 12. Joanna

  Usch, så vidrig kommentar här uppe. Gravid kan du aldrig ha varit, Låter som att du Jossan är bitter över att du inte är gravid. Men vet du vad, det är inte Patricias fel! Du tar ut fin ilska/ irritation/ ledsenhet / bitterhet på fel sätt. Du behöver hjälp!

  Och till dig Patricia, det kan verkligen vara så jobbigt att vara gravid, och man får klaga, må dåligt, bryta ihop, och vara svag, det är så mänskligt. Och det betyder ALDRIG att man inte längtar som sjutton efter sitt barn, att man planerat det dåligt eller att man är otacksam. Nä, man ska inte behöva bita ihop och stå ut med va som helst för att inte trampa på någons tår. Vila dig och försök komma tillbaka till glädjen. Nu ska du bara ta hand om dig, din bebis i magen. KRAM

 13. Saragunmarie

  Du ska absolut inte se det som ett misslyckande eller som att du ”gett upp” bara för att du tvingats sjukskriva dig från praktiken. Du har kämpat på otroligt länge trots dina smärtor! Du har all tid i världen för att gå klart praktiken sen.

  Jag går själv genom en jobbig graviditet just nu, så jag vet ungefär hur du känner. Jag är också en sån som jobbar & sliter och aldrig klarar av att ta det lugnt, men nu har jag faktiskt gått med på att sjukskriva mig hela januari och februari efter att ha fått order från både lärare & läkare.

  Snart är det här jobbiga över, snart har vi båda två våra bebisar i vår famn <3 Stor kram till dig Patricia!

  1. mammasangel

   Hemmet är de minsta bekymret, det blir sällan stökigt eller skitigt Linus är en större pedant än jag. Så det är faktiskt han som gjort det mesta dessa månader, men vila ska jag absolut försöka göra så mycket jag kan <3

 14. Johanna

  Åh, fina du! Hoppas verkligen att du får må bättre nu när du får vara hemma och vila kroppen! Ha inte ångest över praktiken, du själv är viktigast!

  Lite nyfiken på vart du går på mvc, om det kanske är på Familjeläkarna? Min mamma jobbar där :p

  Många kramar och hoppas du mår bättre snart <3

 15. Emman

  Men alltså, skojar du där uppe eller?? Ingen graviditet är den andra lik! Sen kan man ta ett studieuppehåll (väääldigt många som gör ska du veta) och såklart för hon tycka synd om sig själv – DET ÄR HENNES BLOGG!! vad gör DU ens här?! Stick och ordna upp ditt eget liv istället, för någonting måste stå väldigt fel till..

  Och till dig fantastiska människa orkar med dessa kommentarer.. Hoppas att du får må bättre snart, hade precis samma när jag väntade min son (fast jag passade på att ha svamp i underlivet också när jag ändå var igång).. Med min dotter mådde jag kanon! Så förstår verkligen vad du menar!

 16. Paulina

  En klen tröst men snart är det ”över” 🙂 Passa på att vila upp dig nu så du orkar gosa med bebis sen 🙂

 17. Sofia

  Herregud vadär det för jävla idiot som kommenterad här ovan? Hon verkar inte ha koll på hjärnan nånstans.

  Lycka till med alla nu Patricia, jag tror på dig! Hoppas du kommer må lite bättre av att vara hemma <3

 18. Marie

  Du tror mg inte kanske MEN du kommer må bra igen. När feber, magsjuka försvunnit ur kroppen och järnet börjat åka ordentligt kommer du må mycket bättre. När du vilat och varvat ner så kommer fogarna kännas bättre. Du behöver vara sjukskriven, d är inget misslyckande. Vem som helst kan drabbas av sjukdomar och skador.

  Bryt ihop nu, det behöver man också göra ibland. Mn det kommer blir bättre.

 19. Jossan

  Att skaffa barn är frivilligt, då ska man inte gnälla när det uppkommer ”problem” det förstår väll vilken människa som helst att det gör när man bär ett BARN i magen.. Kan man tycka att du borde vara insatt i som redan har 2 barn?
  eller du kanske tänker EFTER du gör saker? efterklok?

 20. Jossan

  Men shiit. OK att det är jobbigt & synd om dig.. MEN:
  Vad hade du räknat med när du valde å bli gravid? du har varit gravid förr du vet ju vad det innebär. Sluta å gnäll å tyck synd om dig själv hela tiden. det är inte ett DUGG synd om dig. du har SJÄLV valt å skaffa barn. Så du får helt enkelt stå ut.
  & jäkligt smart att änns PLANERA ett barn innan du var klar med din utbildning? pantat! Så skyll dig själv tycker jag. Var glad för det du har & ska få istället för å se allt så negativt ! Finns många som skulle kunna döda för å ha de du har. Så sluta gnäll .

  1. mammasangel

   Sånna kommentarer är inte ens något att svara på, och du har nog aldrig varir gravid. Jag har aldrig haft dessa problem innan, så dom är nya för mig. Ta en titt i spegeln och rannsaka dig själv!

 21. Julia

  wow! Du är verkligen så himla stark! Jag ser verkligen upp till dig. Jisses, lycka till med det sista nu Patricia. Du klarar det! Kram <3

 22. emelie

  Men då vad jobbigt :/ men de är inget misslyckande att du är sjukskriven snarare tvärtom! Du måste tänka på dig själv & dit mående först & främst. Du har varit jätte duktig & kämpat länge nog tycker jag med allt! Jag menar så som du pendlat fram & tillbaka när du plugga, hållt igång. Gått upp jätte tidiga morgnar 5 dagar varje vecka . Kommit hem på kvällar. Skulle nog inte själv klarat! Du är stark Patricia . Alla kan va sjuka & du är dessutom gravid! Krya på dig♥

stats