PATRICIA- Mamma till tre små!

Jag får ont i magen av er.


Ikväll när Novalie somnade så satt jag mig ner och bara tänkte, med musiken i öronen och så granskade jag mina kommentarer! Och vet ni? Ikväll tog det så oerhört hårt.
Jag förstår inte hur man som en vuxen människa kan sätta sig ner, och lämna så elaka kommentarer åt ett litet barn som faktiskt varken förstår, eller kan försvara sig själv. Vad är man för människa då? Och vet ni, ni lyckades den här gången! Den här bloggande morsan började faktiskt grina! Den ni.
Men oavsett om jag blir ledsen för en stund, så vet även jag och ni.. Att kommentarerna som är innerliga, ärliga, positiva alltid kommer att överväga dessa negativa och rent utsagt elaka.
När jag vet att jag faktiskt inspirerar andra unga kvinnor till något gott, så kan jag ta emot 20 elaka kommentarer!

Det jag började tänka på mest.
Är att mobbning finns överallt! Det är vansinnigt att det ens förekommer bland vuxna människor, på jobb! Så många som får ont i magen bara av tanken att gå till ett jobb där man kanske känner sig utanför, eller där man känner sig åsidosatt eller förlöjligad av olika slag.

En nära vän till mig vars son har blivit mobbad på förskolan! Ja ni hör mig rätt, pojken är världens finaste killa. Stark som en oxe invändigt, och han är 5 år. Och han blir mobbad! Det är så absurt att barn vid fem års ålder kan vara så elaka redan då. Börjar en, då är alla på! Och alla ska frysa ut.
Det gör så ont i hjärtat så jag inte finner ett enda ord som är tillräckligt! Och som mamma så växer tiger-klorna fram, och man vill göra allt i sin makt för att få slut på skiten som förekommer.

Tanken på att mina döttrar 2.9 år, och 10 månader blir mobbade av VUXNA människor, det finner jag fan inte ens förståelse för! Tanken på att de ska bli utsatta i skolåldern får min mage att vrida och vända på sig. Jag vet, att oavsett vad! Så ska jag göra mina tjejer så förbannat starka invändigt! Att dem alltid ska veta att dem duger precis så som dem är, att alltid acceptera vad dom vill göra. Deras stil genom åren, aldrig klanka ner! Jag ska höja mina tjejer till skyarna oavsett HUR dem ser ut!
Dom ska veta, att ingen annan kan göra dem illa. Att ingen annan har rätten till att göra dem illa i sina hjärtan, jag ska försöka hjälpa dem att skaka av sig allt. Även om de ibland blir svårt, så som i mitt fall just nu. Så ska de vara de vackraste personerna inuti! PRECIS där skönheten ska sitta.

Jag läste ett inlägg inne hos: Dilba, och jag blir så berörd av hennes ärliga texter.
Hon skriver mycket kring barn och mobbning, vart den förekommer någonstans. Framförallt hur! Och vad man ska göra åt saken, och vart man ska och kan vända sig.
Jag är ingen som läser 219 bloggar, men ibland hittar man just den ’där’ som man kan känna igen sig i.

Ikväll var jag tvungen att skriva av mig.. ikväll ville jag bara låta fingrarna styra och skriva ner precis vad jag känner för det!
Människor som er, är inte ens värda dessa rader. Men någonstans, hoppas jag ni kan förstå. Hur illa ni gör en annan människa, medvetet. Hur kan man göra så?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jahsjsbsbbs

  Hur i helvete kan du komma och gnälla på människor som ”mobbar” dina barn när du själv var en MOBBARE hela mellan & högstadiet! Din falska skit!

  1. mammasangel

   Jag har skrivit om det helt öppet här, ingenting jag ljugit om!
   Men för att jag var det, betyder de att jag tycker det är rätt? betyder det att jag fortfarande är det idag?
   Nej kära du.

   Personer som mobbar, gör det för att må bättre själv. Jag var där, jag satt i en sits i mitt liv som var skit! Och jag gjorde det, det är förjävligt. Men jag önskar att någon röck mig i örat tidigare.
   Jag fick inse det själv, och ändrade mitt beteende när jag började få lugn inom mig och kände att jag var värd något.
   Jag har skrivit om det här på bloggen flera gånger kära du!

   Det är fel, hur man vrider och vänder på det. Men jag har fan aldrig mobbad ett spädbarn eller en unge på tre år! DET är en jävligt stor skillnad.

 2. Maria- mamma till Novali

  Obehagligt!!! Men det är så solklart att det är avundsjuka, bittra människor som sitter och kommenterar på det sättet. Det är ute efter att såra dig och då ger de sig på dina små… Så fegt och så typiskt fegisar! Du är snygg, med fina barn, ett fint, kärleksfullt hem.. Klart de är avundsjuka! Vi kommer aldrig förstå varför de gör som de gör, men de kommer alltid att finnas tragiska människor! Hoppas att Novalies koppor ger med sig och att ni får sova lite inatt! Stor kram från en mamma till en annan

  1. mammasangel

   Hej tjejen <3
   Jag vet, och jag vet även att man bara ska blunda! Jag gör de många gånger, men ibland rinner de bara över.. och när de blir så pass elakt så blir jag förjävla ledsen och förstår verkligen inte meningen med mitt bloggande längre.
   Sen efter en stund, känns det bättre.

   Återigen, tack så himla mycket för vartenda ord!
   Stora kramar från hela familjen.

 3. Marie

  Aså Nathalie e du allvarlig eller ?
  Jag brukar inte kommentera men nu blir jag fan förbannad!!! Hon menar väl för i helvete att barn I ALLMÄNHET är elaka. för det ÄR dom. Och de är hemst att man redan i så ung ålder sorterar ut människor och väljer ut vilka som e värda liiite mer än andra! Hon har väl aldrig nånsin påstått att hennes barn e felfria. Man kan bara göra sitt bästa och försöka få trygga harmoniska barn som lär sig rätt och fel. men de finns nog inget som alltid gör rätt!!
  Min dotter börjar snart på dagis, och de skrämmer mig nåt sjukt att hon kanske inte skulle bli omtyckt och utfryst, det gör ont i hela mig av bara tanken. Men de e precis lika viktigt att hon ska respektera och va snäll mot alla skulle aldrig acceptera att hon mobbade nån annan.. De e väl självklart, jag förstår faktiskt inte hur du kan skriva nåt så jävla skit korkat.

 4. Nathalie

  Det är så typiskt morsor som du att hålla på och tjata om hur elaka ”alla andras ungar är” men hoppas du har lika stor koll på att dina egna döttrar inte blir mobbare osv. Det är väl lika viktigt att få dem att inte mobba? suck.

 5. Natalie - Liten i magen

  Du skriver det så bra! Att vuxna människor kan skriva elaka saker om barn på det sättet är sjukt. Blir så ledsen när jag läser att du får utstå så mycket elaka (sjuka) kommentarer. Var stark för jag tro du och alla vi andra som har lite innanför pannbenet förstår att ingen normal och vettig människa kan ens med att skriva elaka kommentarer om barn på det sättet!

 6. Johanna

  När jag läser din text kan jag inte bli mer än förbannad på de människor som yttrar sig så jag kan inte ens uttrycka mig i ord!…

  När Hugo tipsade om din blogg var jag bara tvungen att klicka in här och har blivit helt såld! Du ska vara så fruktansvärt stolt över dina fina tjejer, och det vet jag att du är!

 7. Lottiz - Fotograferande fyrabarnsmamma

  Usch för mobbning. Det finns ingen förståelse alls för de som vill andra illa. Och att gå till personangrepp, skriva elaka saker i bloggar har jag heller aldrig förstått mig på varför liksom? Jag tror mycket handlar om att dessa människor själva mår väldigt dåligt och är osäkra. De behöver hjälp och för att få må lite bättre själva klankar de ner på andra.
  Stå på dig, fortsätt skriv dina tankar, det är skönt att få göra ibland. Och ta absolut inte åt dig av de elaka kommentarerna. STOR KRAM

 8. Elida

  Det här inlägget fick mig att rysa. Det är så sorgligt att vuxna människor beter sig så, och allra helst mot barn. Usch jag fick en sån obehaglig känsla nu, för dina två barn är så otroligt fina och söta! Trots att det finns människor som är så osäkra och avundsjuka så ska man inte ta åt sig, hur ont det än gör. Dina flickor är bedårande och de verkar vara riktigt härliga. När jag väl blir mamma önskar jag att jag kan vara lika lugn, kärleksfull och sansad som dig. Lycka till med allt och med dina otroligt söta tjejer! Kram

 9. sophia

  Usch jag fick så ont i magen av detta inlägg! Har läst din mysiga blogg länge och vi har även en gemensam vän, men har aldrig ”vågat” (haha) lämnat en kommentar men nu måste jag!
  Vidriga äckliga jävla avundsjuka människor är vad dom är och så jäkla kaxiga och nedvärderande bakom skärmen men i verkliga livet är dom små patetiska, osäkra nollor till människor(?)!! Jag vet att du tidigare fått en del elaka kommentarer men nu när jag läste att det även brast för dig, som för övrigt verkar vara en väldigt stark kvinna så blev jag så himla tagen på något sätt.
  Lätt att skriva men, försök att inte bry dig om dessa äckliga idioter. Du verkar ha en underbar familj och liv och dina flickor är verkligen så himla söta och vackra på alla sätt!! Och du är en otrolig mamma åt dina underbara flickor!
  Kram!!

 10. Malin

  Fyfan rent ut sagt, man blir ju mörkrädd! Vuxna människor som borde vara vara ordentliga föredömen och lära våra små rätt och fel.
  Men du ska veta att vi är många som hejar på dig och du verkar vara en så otroligt bra mamma med fina värderingar för dina barn! Många kramar till dig och tack för en härlig blogg som livar upp i vardagen 🙂

 11. Tina A

  Tråkigt att du får så elaka kommentarer av folk som är så jäkla avundsjuka på dig och din fina familj 🙁 Försök och inte bli knäck av idioter dom borde ju sluta och läsa bloggen om dom inte pallar att läsa om erat liv.Från en trogen läsare:)

 12. emelie

  Det finns verkligen folk till allt! Att vuxna människor inte kan bete sig visar redan där vilken värld vi lever i. Du har så fina flickor att jag hoppas att mina framtida kan bli hälften så sockersöta som dina små! Din blogg är fantastisk och det är framförallt de små som pyntar till det där lilla extra i bloggen 🙂

 13. Nathalie

  Blir så förbannad på såna människor. De har en sån otroligt ful personlighet. Riktigt avskyvärt. Ta inte åt dig. Du vet precis hur underbara och fantastiska dina barn är. Alla kan se att de är helt bedårande. De som säger annat har nog aldrig blivit älskade så som du älskar Wilja och Novalie. Jag vet att det känns i mammahjärtat då jag själv har två fina grabbar här hemma men stäng ute det som ger dig dålig energi. Livet är för kort för att lägga sin tid, sina tankar och sina känslor på dessa tragiska själar. /Småbarnsmamman

 14. ida

  ja usch läs dom inte ens, folk är vidriga.. jag tycker du gör det bra, och dina barn är superfina! och du har en bra blogg, så fortsätt bara å strunta i dom andra!!! <3

 15. mammaannelie

  Skrev själv ett inlägg för någon dag sedan om just detta och känner igen mig i din text. En vuxen människa mobbar min dotter med. Förstår inte alls hur man kan gå på något så oskyldigt som ett barn. Snacka om dålig självkänsla! Kan man inte trycka ner andra vuxna så kanske man kan ta ut ilskan på barn som inte kan försvara sig själva…. Uruselt gjort och jag hoppas verkligen att folk skäms för sitt beteende. Ta inte åt dig! Jag läser din blogg flera gånger varje dag och du inspirerar mig. När jag ser vilken kärlek du ger dina barn blir jag alldeles varm inombords. Inte alla har en mamma som du. Var stolt! Du har skapat två underbara och unika döttrar och många, bland annat jag, försöker och vill vara lika bra som förälder som du verkar vara 🙂

 16. S54238

  Jag har läst din blogg i lite drygt ett år, hittade hit när jag var gravid och fastnade kvar då du oxå var de, så de va kul och läsa 🙂 men skit samma 🙂 Det jag ville säga var att jag tycker du verkar vara en fantastisk mamma, och dina tjejer är hur fina som helst. Jag kan inte fatta att man kan va så elak mot ett försvarslöst litet barn. Det är vidrigt och ynkligt. Ens barn e det finaste, bästa man har, Vet inte vad jag skulle göra om nån änns krökte ett hår på min lilla tjej. Men dessa kommentarer kommer ju enbart från nån som e sjukt avundsjuk se de så 🙂

 17. Michelle

  Helt sjukt, vet precis vad du menar, min kusin på 5 år blir retad på dagis. Dom säger att han är tjock osv så han kommer hem och gråter och skriker att han aldri mer vill äta godis, och fröknarna gör inte ett skit! Kram på er

 18. Amanda

  Håller precis som Karolina med. Jag tycker att det är så tragiskt att vuxna människor beter sig såhär, dom måste ju må förjävligt inuti även fast de inte riktigt kan erkänna det för sin omgivning och för sig själva. Dina döttrar är så otroligt fina och verkar vara helt underbara. Dem som säger annat ser nog inte bilderna på dina döttrar med klara ögon, allt dom ser är hat och avundsjuka. Patricia, försök att inte ta åt dig. Idioter finns det överallt och kommer alltid att finnas. Bry dig om dem som bryr sig om dig. Kram till dig och dina fina tjejer!

 19. Linda

  För mig är det också helt oförståeligt hur vuxna människor kan bete sig ibland och vissa, ofta. Vad får man ut av det att kalla ett barn som inte ens är 1 år, för ful? Och det är inte bara att kalla, utan att ta sig tid att gå in på datorn, skriva in din blogg adress, trycka på kommentarknappen, skriva dessa saker och sen skicka iväg det och sen andtagligen göra om samma sak nån dag senare?…

  Tjejorna har i alla fall som har dig som mamma. Starkare person får man leta bra länge efter. <3 ni är i alla fall finast!

  Kram/Linda

 20. Carro - trebarns mamman på Gran Canaria!

  Fy fy fy, jag har sätt vilka kommentarer folk kan lämna till dig mellan varven och jag förstår inte ens hur man har mage!
  Det är osäkra personen som inte vet något annat än att trycka ner folk för att känna sig bättre själv, svartsjuka på vad du har!
  Dina döttrar är otroligt söta.. men det vet du ju redan!
  KRAMAR

 21. Jeanette

  Som många andra sagt tidigare så vill jag också säga att du ska inte bry dig om dom elaka kommentarena och hur jävla fegt är det inte att ge sig på småa oskyldiga barn!? skulle gärna se dessa människor säga det face to face åt dig eller någon annan mamma alla de elaka sakerna de skriver tex här åt dig! p.s dina flickor är båda sååå söta 🙂

 22. Karolina

  Sorgligt när vuxna människor inte har blivit tillräckligt bekräftade i sina liv så de är tvungna att ge sig på andra. När ”offren” dessutom är barn säger det mer om den vuxne personen än någon annan. Dessutom är dina flickor fantastiskt söta båda två!

stats