PATRICIA- Mamma till tre små!

Inlagd på akademiska!


Det blir inte alltid som man tänkt sig, det vet vi ju alla. I går hade jag lätt molande värk hela dagen i magen, inte så att jag på något vis hade ont, men magen var irriterad. När jag stod och lagade mat så kändes det lite mer! Gick på toa, och något som såg ut som slemproppen hade gått. Klumpar och ljusrosa, var lugn och tänkte inte mer på det.

Efter en stund gick jag på toa igen, då var det färskt blod & klumpar som kom, ringde och rådfrågade förlossningen som bad oss att komma in. Lillebror mådde bra, vilket är de viktigaste! Och det är nog fortfarande en lillebror efter två ultraljud till sedan igår. Dom kunde inte lokalisera blödningen, tappen var något förkortad på 2.5 cm men inget som var farligt alls! Men blev inlagd för observation då blödningen måste hittas, fick tabletter för att stoppa det.

Låg med ctg-kurva inatt som visade sig vara bra, men i morse så har den ändrat sig lite. Blöder fortfarande, och efter ctg visar de sig att jag har regelbundna sammandragningar. Läkaren beslutade nu att jag skulle få en spruta med bricanyl för att stoppa det hela lite.
Kommer inte komma hem idag, känns verkligen jätte jobbigt då det är Novalies födelsedag och Linus och min
4 årsdag, sen kan jag inte få vara hemma med barnen eller Linus.

Hoppas att sprutan hjälper och att lillebror lugnar sig! 10 veckor är alldeles för tidigt för dig att komma <3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Cissi

  Hej 🙂 ville bara lämna en liten kommentar här och säga att jag tycker du är otroligt stark! Aldrig roligt när något oväntat som detta händer, men håller tummarna för att det går bra för er!
  Förstår att det känns extra tråkigt att vara ifrån familjen just vid speciella tillfällen, men utifrån den lilla del du låter oss lära känna via din blogg kan jag inte annat än tänka mig att din familj känner sig otroligt älskad av dig ändå! 🙂

 2. Emelie

  Jag brukar inte kommentera men blev så berörd av ditt inlägg. Jag var i liknande situation för 3 år sedan då min som föddes i vecka 31+3 med vattenavgång i 30+3 redan men förlossningen stoppades och jag hann få sprutor som skyndade på lungmognanden. Ville bara kika in och säga att jag tänker på dig och förstår precis din oro. Men du är på rätt ställe och det kommer gå bra! Min son fyllde 3 år i lördags och är en frisk busig kille. Har du några frågor eller bara vill prata med någon som förstår så hör av dig! Mvh emelie

 3. Emelie

  Kära Patricia.
  Läst din blogg i många år, men kommenterar sällan. Jag hoppas att de stannar av och lillebror håller sig inne ett tag till. Jag jobbar på en neo-avdelning så jag är inte orolig om han kommer för vi har underbar vård i Sverige 🙂 men för din skull, vänta lillebror.

  Lycka til!
  Kram

 4. Stina

  Jag hade svårt att sova i natt och såg då ditt inlägg på instagram <3. Vill bara säga att jag tänker på dig och håller tummarna för att lillebror blir kvar ett tag till och att du får komma hem snart!

  Kram från en läsare

 5. emelieb

  Fina du! Jag håller alla tummar för att lillebror stannar i magen!
  Jag hade som dig från vecka 20 och fram till vecka 37, bricanyl va det enda som hjälpte! Så det kommer säkert hjälpa superbra!
  Massa lycka till och krya på!
  Kram

 6. bea

  Åh vad jobbigt för er alla! Hoppas verkligen den lilla vill stanna i magen och att du får åka hem och vara med din fina familj. Tycker du skriver en väldigt fin blogg och jag läser glatt flera gånger om dagen! ♡

 7. Stina

  Stackare! Hoppas det ordnar sig för er!
  Vet att det är svårt att slappna av, men försök att inte tänka för mycket på hemma. Mannen din ordnar det!
  Så tråkigt bara att det skulle bli när ni nu har så mycket att fira.
  Krya på er!
  Kram Stina

 8. Hana

  Lycka till! Hoppas verkligen han orkar stanna kvar i magen lite längre. Men som sagt du har själv fötts i denna graviditetsvecka och klarat dig alldeles utmärkt.
  kramar

 9. Caroline - Gravid mamma utomlands

  Åh jag vet hur det är 🙁 Det är så läskigt när man inte vet vad som händer/kommer hända men som tur är så är ju vården grym när det kommer till sånt nuförtiden. Hoppas allt stannar av tillräckligt så du får åka hem & bara komma in på kontroller senare som jag får! Kramar <3

stats