PATRICIA- Mamma till tre små!

Information om Extensions & metoder.


Har fått så mycket frågor om extensions, och vill svara lite kort här om vilka tekniker jag använder mig utav mest. Vem det passar för, vem som de inte gör det. Om de sliter, om de inte sliter m.m. Så är ni intresserade så får ni göra läsa lite ♥

Jag har valt att prata lite närmre om Keratinvax & Microringar, främst för att det är två tekniker som jag personligen föredrar:
Jag börjar med Keratinvax, ovanför är arbeten som jag gjort senaste tiden.

Man kan använda sig utav keratinvax om man vill göra en full extensions, förlänga håret med 10-50 cm, eller om man bara vill förtjocka håret. Man kanske känner att det är lite för tunt, och vill ha lite mer volym. Man kanske vill förlänga håret bara framtill, för att få till en snygg page. Man kan trolla, på många vis. Det har jag gjort många gånger, trollat fram en schysst page. Som på bilden här nedan, här har jag ca 25 st slingor på vardera sida som gav mig den fyllighet jag ville ha.

Man fäster håret med små keratinfästen, en värmetång, teknik och precision. Du kan även behöva en skyddsplatta om du känner att du vill ha ett extra skydd. Det är något som man behöva länge på för att bli duktig på det och som oftast kräver ett stort tålamod.


Så här ser ett par keratinfästen ut, dom ska ca placeras med ca 1 cm mellanrum. Fästena kan vara platta, eller runda. Det beror på vilken teknik man föredrar att arbeta med. Dom får inte sitta för nära botten för att undvika att en irritation ska ske, samt att placeringen på löshårsslingan blir fel. Det blir en ”bubbla” ovan som inte ska finnas.  Man ska tänka på att ta en som en kon från ditt egna hår, tänk en trekant uppifrån för att tyngden ska fördelas rätt på slingan. Annars är risken att hela slingan lossnar – med ditt egna hår som också följer med.

Har du riktigt tunt hår, så kan du dela slingan på två. Så blir det som sk ”mikroslingor”. Det syns inte lika mycket, och resultatet blir mycket finare & naturligare. Ju mindre och tunnare slingor det är, så destå naturligare ser det ut att vara.


Fördelar med denna metod är att håret sitter fast under dessa månader.
Det håller mellan 4-6 månader med rätt skötsel. Det ser naturligt ut, fästena är så pass små så att dom knappt känns med tiden, samt att dom hela tiden mjuknar. Håret blir helt enkelt som ditt!

Nackdelen är om du inte sköter ditt hår, kammar håret i blött hår – vilket gör att fler slingor kan lossna och du drar av ditt egna hår från rötterna. Ett fint hår tål inte keratin lika bra som ett grövre. Man kan ha otur och ditt egna hår kan gå av. Samtidigt finns det många som upplever att sitt egna hår under blir starkare & får chansen att vila. Då man inte tvättar det lika ofta, plattar, färgar m.m. Så det finns både för & nackdelar.

Microringar:Microringar är gjorda utav silikon för att skydda håret, dem är väldigt små och är knappt synliga när dom sitter i håret. För att kunna fästa Microringarna korrekt så petar man ut en liten del utav de riktiga håret som träs på Microringen och sedan klämmer man till ringen ordentligt så att den fästs i håret. Du behöver en hår krok för detta, och en tång för att klämma till ringarna. Det finns något som heter ”Nano rings” som är snäppet mindre, samt Microringar. Det finns vissa fördelar med att välja microringar framför keratinvax, ska berätta mer om det.

Skonsamheten för håret är redan en utav de nämnda fördelarna som finns.
En annan fördel är att det är väldigt enkelt att ta ur, du behöver inte ha någon remover, och inte slita med tången. Det är lätt att byta slingorna, sätta om dom när håret vuxit ur.
Det passar även finare hår bättre tycker jag personligen, då det inte sliter lika mycket.  Det håller minst i 3 månader.

Hur ska du sköta ditt löshår:
Du ska helst inte tvätta håret det närmsta 24 timmarna efter en isättning då keratinet behöver hårdna till. Du får gärna sova med fläta, för att undvika att håret ska nötas när du sover. Tänka på att håret behöver extra fukt, använda inpackning när du duschar som en vana. Använda återfuktande leave in produkter. Undvika parfym och vatten i den mån det går, tvätta håret sällan. Ha som för vana att gå igenom din hårbotten om kvällarna framför tvn och dela på de fästen som kan ha fastnat i varandra.

Jag tycker verkligen att extensions är något som är bra, om man kan sköta om det korrekt och inte missbrukar användandet. Utan låter håret vila mellan gångerna, slit inte ur det själv m.m.
Har du ett väldigt tunt och skört hår som går av, skulle jag inte rekommendera att använda dig utav just dessa två tekniker, då finns det något som heter tejp som är ännu skonsammare. Självklart är det något jag kan tänka mig att göra på mig själv.


PS ALLA BILDER ÄR JOBB SOM JAG GJORT & EJ TAGNA FRÅN GOOGLE. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Cissi

  Jag var till en av de bästa i stan. Ringarna skavde av mitt hår. Skulle ej rek de hårda ringarna. De gnager av håret .

  Men alla gör som man vill. 🙂

 2. Cissi

  Läste du nämnt nano ringar. Vill gärna varna ang dom. Jag fick såna i söndags. Men tog ut dom idag då mitt hår gick av. Viss lossnade m.m. Under uttagningen så följde massor av mitt eget hår med.. Så på endel ställen har jag stubb. Som tur är det under så de syns ej.

  Då ringarna skulle klämmas upp så böjdes de åt annat håll, eller blev sneda. Så det blev vassa kanter som slet av mitt hår:/

  Kommer aldrig ha nano igen!

  Vist är dom små och smidiga men nej nej. Nu sitte man här med tunnare hår.

 3. D. DeMarkey

  Otroligt fint och man lockas verkligen av att fixa extensions när man ser så fina bilder. Tänk att få långt och volym igen.. men samtidigt vågar jag inte riskera att paja mitt hår mer och igen så jag låter bli, men fint är det!

stats