PATRICIA- Mamma till tre små!

Hur en bröstkonsultation går till.

Hur en bröst konsultation går till.

Tänkte dela lite information till er om hur en bröst konsultation går till, de jag själv hade i tanken!
Sen är de olika från klinik till klinik, självklart.

Bokning av konsultation
Jag började med att leta reda på information om kliniken som jag var intresserad utav, proforma var den som var självklar för mig! Har många vänner & bekanta som gjort där, och fått bra bemötande och fina resultat.
Jag ringde kliniken och fick prata med en tjej i receptionen! Vi bokade in en tid hos Örjan på konsultation den 1/3 och OP datum den 14/3. Men jag ringde som sagt veckan efter och frågade om återbesök! på de viset fick jag en tidigare tid. Örjan har konsultationer Måndagar & Fredagar.
Konsultationsdagen
Proforma är en väldigt mysig klinik, och det känns som att stiga in i ett SPA och inte på någon kirurgmottagning.
Det är tända ljus överallt, och personalen är väldigt mysiga! Frågade om jag ville ha kaffe, latte eller te.
Kände mig inte så nervös, Novalie var ju med och hade precis somnat!
Sen kom Örjan, blev så överasskad när jag träffade honom 🙂 En stadig hand visade in mig på rummet, han frågade om vad jag hade för önskemål och sen bollade vi fram och tillbaka med implantat.
När jag fick mina implantat under tröjan sa jag: De här känns jätte bra! Då ville han att vi skulle sluta, annars är risken att man bara bolla omkring och inte alls skulle bli lika säker. Nu önskar jag dock att jag hade känt på ett lite större implantat.. men de är nog så, när dom väl är på plats blir man blind! jämför jag med innan, är mina gigantiska.
Vi bokade in operationsdatumet, och jag fick papper på allt som skulle ske framöver.
Förklaringar av olika termer:
cc= benämningen av implantatets storlek, hur fyllda dom är. man brukar räkna att 100 cc = 1 dl = 1 kupstorlek uppåt.
Anatomiska= droppformade implantat
Runda = runda implantat
Textruerade/Släta= ytan på implantaten. (Fördelar och nackdelar finns med båda, ökad minskad risk för rippling, kapselbildning etc.)
Profil= vart ”putet” på brösten är, om brösten ska vara högt upp (lite fejklook, bolliga) mellan eller låg profil
coh= mjukheten på implantatet, finns i 1-3 där 1 är mjukast och 3 är hårdast
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. tamara

  Hejsan, jag är också superintresserad av att se din op blogg. Har funderat på att göra en bröstoperation, ska boka tid nästa vecka men är alltför nervös så skulle vara jätte tacksam om du kan mejla mig den. 🙂

 2. Annica

  Hej! Jag är superintresserad av att kika in på din op blogg, om man får ta del av det kan du väl maila mig 🙂
  Mvh

 3. Alice

  Hej! Ska alldeles strax genomgå min operation och är förstås jätte nervös. Undrar om man på något sätt kan få se din ”operations blogg” skulle vara så himla snällt att få se hur det går till och hur det ser ut efter. Kram

 4. Paulina

  En dum fråga kanske men trodde att du gjorde på Citadellkliniken. Var det något som du bara funderade på eller har jag läst fel 🙂

 5. Amanda berg

  Hej…igen! Haha. Det funkar inte att få iväg mailet till dig så jag provar här 🙂 skulle gärna kika på den andra bloggen också. Hoppas du mår bättre! Kram Amanda

stats