PATRICIA- Mamma till tre små!

Hela ansiktet förstört..

Vet inte vad som har hänt, för ett par dagar sedan så exploderade min hy totalt! Jag har aldrig haft problem med finnar, inte under tonåren heller. Kan få enstaka varstans då & då, speciellt till mens. Då har jag fått panik redan!
Men nu, det är så hemskt så jag inte vet vart jag ska ta vägen! De är verkligen överallt, mer som små små knutor! hela pannan, kinderna, halsen och dom kliar som bara den till och från. Överallt är dom och jag känner mig så ful hur jag än gör och vill inte se mig i spegeln. Sminkar jag mig så ser de ännu värre ut!  Vad är de här? Jag har fått en försenad mens, och den är jäkligt riklig! aldrig blödit så här mycket, och staven jag har i armen kan väl inte ställa till de så här pass mycket? har inte reagerat av den tidigare. Jag har inte heller ändrat kosten, äter inte mycket skitmat. Så vad av detta! dåligt med sömn? Jag är inte stressad heller, och jag mår inte dåligt.. Ush, hur ska jag få bukt med de här nu då!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. EHlin

  Hej! Det kan faktiskt vara så enkelt att du bytt eller köpt en ny ost hemma…! Har du bytt shampoo? Tvättmedel?
  Ost är en bov för mej…!! 😀
  Lycka till! För gravid är du väl inte!!!?

 2. Nathalie gravid v.29

  Jag har ingen erfarenhet av p-stav. men har hört av andra som har haft att det kan ställa till problem senare och inte bara i början.
  Men som sagt kan det vara lite sömn? Eller kanske ”bara” en obalans i kroppen..
  Inget nytt smink? Eller nya hudvårdsprodukter?
  Hoppas det rättar till sig, sånt där är inte roligt!

 3. Olivia

  Jag använder p-pillret cerazette och man vet ju att alla reagerar olika men jag tyckte jag fick mycket finare hud och blöder inte mycket. + fri från östrogen. Testa det kanske;)

 4. Anna

  Min vän hade samma problem och hon fick det pga stress (knappt att hon själv visste att hon stressade, men det var antagligen träningspressen som hon hade då också). Hon ringde en hudläkare eller liknande och fick hjälp med acnemedel med recept och nu är allt borta.

 5. Kakan

  Jag fick exakt samma sak för några år sedan när vädret gick från kallt till varmt över bara en natt! Haha 🙂 fast angående dej tror jag de beror på staven helt klart, men de går säkert över 🙂

 6. Sandra Edman

  Jag fick sådär efter min bröstoperation.
  Jag tror inte alls att det har med staven att göra.
  När man opererar brösten kan man få vissa hormonrubbningar, och jag har som dig aldrig haft problem med finnar eller dålig hy förut.
  Men när jag ska ha mens nu, så kommer det några.
  Inte roligt alls, men det försvinner iaf.

  Ha en bra dag.

 7. Elin

  Jag tror tyvärr att det är pga staven. När jag haft minipiller med samma hormon i som staven bara exploderade det av finnar efter ett tag.. Jättejobbigt! Hoppas det ger sig, ta ut den annars!!

 8. Malou

  Jag hade svinkoppor. Googlar man ser det ut som äckliga sår men mina såg ut som explosion av finnar. Gick till apoteket och dem trodde samma sak. Gick runt sådär ett tag tills klådan blev outhärdlig och då gick jag till vårdcentralen. Finnar? Nej du, svinkoppor! Va! Ingen unge på jobb hade det, ingen i min närhet!? Tydligen kan barn bära bakterien utan att själva drabbas. Kul! Samma sak med mig, sminka över det gjorde att man såg helt sjuk ut haha. Testa kolla upp det! Allting som ser ut som finnar behöver inte vara finnar.

 9. Pauline mamma till Leya

  Det kan absolut bro på staven men det kan bro på sömnen och de omställda rutinerna också tyvärr… Hoppas det blir bättre iallafall <3

 10. Matilda

  Den där staven funkade för mig i 1,5år.. Sen hade jag mens typ tre veckor i månaden! De förklarade att ju längre tid det går ju mindre hormoner får man… Min kropp klarade inte att stöta bort mensrn när hormonhalten gick ner.. Så jag fick ta ut den! Finnar minns jag inte hur jag hade det tyvärr. Lycka till!

 11. Jenny

  Jag hade samma första 4 månaderna men det blir bättre!
  Har tokfin hy idag även innan mens samt så gick jag ner 5 kg. Det var ett helvete i början men så värt det i efterhand

 12. Melinda

  Kan ju också tillägga att jag gick upp över 10 kg när jag satt in staven :/ Är lika lång som du, 158 cm, vägde mellan 45-49 kg hela tiden, efter ett år vägde jag nästan 60 kg :/
  Fortsätter det, så ta ut den skiten och sätt i en hormonfri spiral eller något annat utan massa hormoner, tror inte kroppen tål att man utsätter den för massa hormonrubbningar och sånt.
  Hoppas det går över för dig iallafall, för det är verkligen inte kul och sänker ju självförtroendet något enormt mycket :/ <3

 13. Julia

  Tror också det är staven! Jag satte i min för snart två år sen, det första 1,5 åren hade jag inga problem. Sen nu får jag mena varannan vecka ungefär med otroligt spända bröst och såååån värk. Har heller andra haft problem med hyn men har fått knottror på ryggen av staven.. Funderar på att ta ut den om mensen inte slut krångla så snart!

 14. miia mamma till my

  Det är nog staven. Blev så för mig med, massa finnar o blämmor.
  Nu när ja började med p-piller igen så har ja detsamma, men bara på axlar och rygg.
  Med staven visste jag aldrig när jag skulle blöda, fick gå med nått skydd hela tiden. Skit jobbigt, men försök o stå ut ett tag till. kan va så dom första månaderna sen kan det bli bra igen. Här i min kommun om man tar ut den inom ett halvår och har godkända skäl till det så får man pengarna tillbaka.kommer inte ihåg om man fick allt tillbaka dock men. Hoppas det blir bra snart 🙂

 15. Emelie

  Jag satte in en stav i början på 2012, haft enstaka finnar som man har i tonåren men när staven sattes på plats exploderade det och aldrig haft så mycket acne innan. Kämpar fortfarande med att få bort det, dock har det lagt sig rejält men jag tog ut den då en barnmorska sa till mig att har man väl fått acne av sin stav blir man inte av med det förens den åker ut!

 16. Elin

  Men fy så hemskt för dig! Vet EXAKT hur du känner dig! Fick samma problem för 2 år sen!
  Det vart som små knott i hela pannan! Gick inte att klämma överhuvudtaget..man kände sig så ful!
  Jag försökte allt! Ansiktsmasker, klämma, sola solarium.. Allt! Tillslut fick jag nog och jag gick till aknespecialisten i zinken. Där fick hon ånga en jävla massa och sen ha verktyg och få ut allt.
  Hon vet inte heller vad det var! Läskigt värre! Men det tog nån vecka eller 2 sen var det borta. Så testa kanske?
  Har aldrig mer fått så i alla fall!
  Hoppas det försvinner <3

 17. Emelie

  Jag fick exakt samma problem och det berodde på staven :/ jag var till slut tvungen att ta ut den för jag blödde nästan hela tiden i flera månader och fick finnar över hela ansiktet och kroppen och det hade jag aldrig tidigare..

 18. jessica

  Hejsan jag är en ny läsare i din blogg, har aldrig tidigare kommenterat. Men nu blir det första gången :). Det låter som att du har fått en allergisk reaktion, låter som exakt samma som jag gick för två månader sen. Jag tänkte att det kommer att lägga sig, men de blev bara värre o värre. Tredje dagen gick jag panik och gick till apoteket. Fick en tablett (minnsnte vad der) sen gick jag också kortison salva, hjälpte på el gång o lindrade klådan rejält. Jag fick mina utslag från en fondation jag använde bb cream den vit/brun/rosa tub .. gå till apoteket o prata med dom så får du rådgivning.

 19. Sanne

  Känner igen mig, jag tror det är staven. För liknande problem fick jag när jag satte in min stav… Mensen för vissa blir så sjukt konstig, jag blödde konstant i flera dagar i sträck, sen kunde det avta för att börja två-tre veckor efter, och flera dagar i sträck var allt mellan 10 dar till 2 veckor…. iNTE KUL.. Till slut orkade jag inte med mensen mer och allt annat dåligt staven förde med sig, så den åkte ut.. Ett mycket bra besut enligt mitt tycke!!! Allt blev bättre så fort den togs bort….

 20. melinda

  Åh fy, vet hur överjääävligt de är, har precis samma problem just nu och känner mig så sjukligt sunkig. Har aldrig haft mycket finnar men de senaste två månaderna har det verkligen exploderat i ansiktet/på axlarna på mig och det gör mig så jävla ledsen 🙁
  Jag hade p-stav i ett år, blödde konstant hela tiden förutom kanske två veckor sammanlagt. Mådde piss då. Usch, och då hade jag kanske endel finnar men inte alls mycket.
  Det är så tråkigt, man vill ju känna sig fräsch och sånt nu när det börjar bli bra väder ute och varmare osv.
  Hoppas detta försvinner snart, tycker inte om att känna mig sunkig 🙁 Men vilken tjej gör det egentligen.

  Kramis! Och tack för världens bästa blogg, ärlig och öppen och alldeles överbra <3

 21. Sara J

  Ledsen att säga det, men det är ALLDELES säkert staven. Värsta jävla skiten jag någonsin har utsatt min kropp för.

  Fortsätter det en månad till så plocka ut den. Jag trodde att jag skulle förblöda av den satte in min efter en abort och blödde 4 månader. Gick upp blixtsnabbt i vikt och mådde så himla dåligt. Att det är den märktes tydligt då den togs ut.
  Huvva, Inge roligt det där. Hoppas det går över eller försvinner för dig.
  Kram

 22. Sara - mamma till molly❤ och bonusen simone❤

  Jag hade jätte problem då jag hade min P-stav. Tappade mensen mer eller mindre direkt och den var borta i ca 3 månader. Sen kom den för att stanna blödde konstant i 3 veckor, inte mycket men grymt irriterande, uppehåll ett par veckor sen blödde jag massor i 1,5 vecka och så här höll det på. Dessutom hade jag grymt ont i äggstockarna vid varje ägglossning. Kan i efterhand inte fatta att jag stod ut tiden ut med staven. Hyn ska vi inte tala om. Har nog aldrig haft så mycket finnar/kvisslor överallt som under dessa år med P-staven. Hu…får rysningar bara då jag tänker på det.
  Hoppas det löser sig för dig. 🙂

 23. madelene

  Det kanske beror på hur länge du har haft staven? Om det är nyligen du satte in den så kan det ju ta ett tag innan det blir rätt ställt med hormoner.. Lika så om staven har suttit sin tid och snart behöver tas ut. Har själv haft stav tidigare, men jag hade turen att slippa mensen i 3 år. Hoppas det löser sig för dig! 🙂 kram!

 24. Elin

  Är det p-stav du har satt in? Jag hade p-stav i ungefär ett år. Jätteskönt i början då jag inte blödde någonting på 7 månader men sen tröttnade jag på oregelbunda blödningar och huden blev värre av den så plockade ut den. Min pappa har haft en blodpropp så får inte äta vissa p-piller (tex. jasmine som är bra för huden..), som jag egentligen borde vara perfekt för mig då jag alltid har haft problem med acne och de hormonerna som jag får använda bara gör huden värre. Äter mini-pe nu istället och de innehåller mindre dos av hormoner och det fungerar bättre än staven för mig i alla fall. Det är en hel djungel med alla preventivmedel..inte lätt alla gånger. Hoppas det löser sig! kram

stats