PATRICIA- Mamma till tre små!

Hälsans månad.


I går så åt tjejerna vanliga pannkakor här hemma, och till mig och Linus gjorde vi i ordning protein-pannakakor gjorda utav kvarg, jordnötssmör samt lite grahamsmjöl och äggvitor! De blev… HUR gott som helst, toppa med keso och kanel och lite bär till. Jag trodde aldrig att den saliga blandningen skulle smaka, men jovisst de gjorde den! tusen gånger bättre än banan-pannkakorna enligt mig.
Jag måttade efter hand, så vet inte exakt hur mycket utav vad jag hade i. November månad har börjat väldigt hälsosamt! För både mig och L, då blir de som enklast och man fastnar inte i fällor när man är två som kör på samtidigt, man peppar varandra. Vi båda vill ju bygga upp kropparna, så vi äter ju en liknande kost. Sen har vi en ätar-dag, och för mig är den i kväll 😀 så jag har köpt ostbågar som jag ska gotta mig med.
Vi äter mycket, men minskar på kolhydrater (inte utesluter) och äter mycket qinoa istället för potatis/pasta. Vi äter bulgur istället för ris, ja ni förstår. Om jag äter pasta/ris så minskar jag bara mängden och tar mycket mer kött/sallad till istället. Men mycket kyckling blir det denna period, och rent kött! kör lite dubbelt med matlagningen nu, barnen får alltid sin potatis eller pasta, men jag och Linus äter ett annat alternativ. Funkar hur bra som helst, vi äter rikligt med proteinfullt mellanmål! Kvarg, lite bär. Eller keso blandat med tonfisk! Snacka om proteinchock! 🙂 Allt känns hur bra som helst, hoppas att känslan håller i sig. Roligare när man inte är ensam om det! vi båda har ju mål på att öka i vikt med en hälsosam och bra kost.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. mammasangel

   Ska försöka ge er rätt mått, dock skrev jag i inlägget att jag gick på känsla! så gör de ni med.

   3 ägg
   2-2,5 dl grahamsmjöl
   2 dl mjölk, ca! (blanda i lite i taget så du får rätt konstistens)
   1 tsk vaniljsocker
   1 tsk bakpulver
   3 skedar jordnötssmör
   3 msk kesella

stats