PATRICIA- Mamma till tre små!

Förbereder förlossningsväskan.

DSC02768 (kopia)
DSC02773 (kopia)
Nu har jag börjat förbereda min förlossningsväska lite! Tog fram strykbrädan idag och strök lite kläder till både lilla prinsen och mig.
Hur länge man får stanna vet man ju aldrig. Men om allt går som det ska, så hoppas jag att vi får komma hem till familjen så snart som bara möjligt. Novalie föddes 22.00 och 09.00 rullade bilen hemåt. Oslagbart att få komma hem, lägga sig i sin soffa och ha alla sina saker. Jag och sjukhusmiljö är inga goda vänner alls, tycker det är obehagligt och ser inte tjusningen att ligga kvar på BB mer än nödvändigt. Får all hjälp som jag behöver här hemma, och vill att systrarna ska få hälsa så snart som möjligt ♥
Så om vi behöver vara kvar längre, så kommer Linus få åka hem och packa lite till åt oss!
Men till mig så har jag iallafall packat ner 2 st amningsbh:ar, 2 st amningslinnen (det går åt när mjölken rinner till) och oftast är brösten så ömma! så jag har inte haft BH alls. Dessa jag hittade på Lindex är gudomligt mjuka dock, så det kanske bara är skönt att ha dom ovan. Sen ett par mysiga velour-mjukisbyxor! En lite bylsig kofta att åka hem i. Även ett par tigths är nedplockade, ett gäng med stora härliga mamma-trosor, egna bindor, amningsinlägg. Eget schampo & balsam, lotion, ansiktsvatten & kräm, lipsyl och annat ska plockas ner, även laddare m.m. Det blir inga böcker, tidningar, ipads eller godis som ska med! ska köpa med mig någon loka till förlossningen dock! den där äckliga saften dom vill att man ska dricka ger mig fortfarande mardrömmar. Med körsbärssmak typ, hualigen! Akademiska har ju både en pressbyrå som är öppen sent, samt en cafeteria om det skulle ske under dagen/morgonen och om man blir akut sugen på något.

Kommer inte ha med mig mer än nödvändigt, det viktigaste för mig efter ett marathon-lopp (förlossningen) är att få ställa/sätta mig i en dusch i ett par minuter, och smörja in mig. Blir som ett fnöske efteråt, och bara man får på sig sina saker, så känns allt mycket bättre. Lilleman har en lite större uppsättning, jag förväntar mig en stor gosse när det är dags! Men jag har packat ned både strl 50-56 åt honom, en body i 44 likaså pyjamas. Kofta, bodys m.m. Tror jag börjar känna mig rätt redo, ska hitta en mysig filt åt honom som tjejerna fått på BB direkt! Men jag har inte hittat någon ännu som jag tycker om. Men hans dinglis är nedpackad! och även nappar, japp ni hörde. Napp på BB, ”men de ska dom inte ha de första två veckorna”, joho du säger jag då. Novalie fick sin på stört, och inte störde det om hon var hungrig eller inte. Tänker inte ha en napplös bebis igen som Wilja, fy tusan vilket helskotta man hade utan nappen första året!
Men nu är allt i allafall redo, och jag kommer inte packa ned något ännu utan de ligger framme. Sen kommer jag pö och pö kasta ner det som behövs! Kamera, en liten ”quickfix” neccesär med smink så man kan gå därifrån och känna sig som en människa, kontanter, kort, m.m.
Förlossningsbrev skippar jag! Tar det helt som de kommer, önskar bara att få bada. Och de säger jag till på plats! ♥

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  Vad har du för amningsinlägg? Vet du om de är bra?
  Tyckte inte jag hittade några bra inlägg med första barnet, ska ha andra barnet i sommar och hoppas på att kunna hitta några bättre denna gången.. 🙂

 2. Nathalie

  börja med napp på en gång säger jag till alla nu. Vi väntade typ 5 dagar, och då var det för sent. Han var inte alls intresserad av napp. När han var tio månader höll jag på å bli helt knäpp av att vara hans napp, så då fick vi lära honom då på rekommendation av läkare. Gud vad jag önskade då att vi hade lärt honom på en gång då. Så alla som får barn säger jag jämt nu: lär era barn ta napp på en gång!!! Haha 🙂 själv kommer jag inte göra om samma misstag igen å vänta!

  1. mammasangel

   Jag gör inte heller det! Hade samma med Wilja, väntade… tro fan sen att jag var hennes snutte tills hon blev 1.5!
   Testade runda nappar, knottriga, platta, alla olika märken! hon bara spotta. Hon kunde inte ens dricka ur nappflaska, utan drack ur en sportflaska istället. Skitunge! men tutten släppte hon aldrig. Så när Novalie föddes stoppade jag in den där nappen i munnen så fort vi bara kunde! Vips – ett helt annat barn.

 3. Tess

  Hmm hela min kommentar blev inte med. Det var det bästa jag gjorde med mina 2 första 3 lyssna jag på sambo. Så nu har jag en som vägrar napp och bara skriker om vi åker iväg

 4. Johanna

  Vi åkte också hem så snart vi kunde. Barnläkaren var lite försenad eftersom det var lördag, så vi blev utskrivna eftermiddagen dagen efter Alma föddes. Det var sååå skönt att få komma hem till god mat och lugn och ro^^ Mamman jag delade rum med hade en bebis som skrek hela natten verkligen, såå störande! Men man kände nästan att ,man gjorde något olagligt då man åkte hem med sin lilla bebis, får jag verkligen ta med henne hem liksom! En himla märklig känsla.

stats