PATRICIA- Mamma till tre små!

Fläskfilé med grädd & mozarellaostsås

Linus har blivit lycklig igen här hemma.
Sedan jag började skolan så har han stått för matlagningen de dagar som jag har haft salong, då har tre utav fem arbetsdagar sett ganska likadana ut! köttbullar och pasta, köttbullar och mos.. kanske lite pommes! ja ni förstår, inga lagade lådor. Och jag som verkligen älskar att laga mat! har nöjt mig med mackor när jag kommit hem istället för att stoppa skiten i munnen.
Så nu har jag börjar lagat ”två middagar i taget” de dagar jag är hemma lite tidigare! så jag får äta bra mat, barnen äta varierad kost och Linus slipper köpa matlådor ute.
Tror de har gjort honom gott, nu gnäller han inte om att någon sås var lite för stark! utan allt är verkligen gott, haha! och i dag så var de till och med topp 6. De var inte illa, jag är ju inte liksom usel på matlagning och tycker att de är väldigt roligt! har gjort Veckomatsedel för hela veckan och även för nästa, längtar bara tills jag får komma hem och laga all go mat som jag planerat ut!
Perfekt mat-lådemat som bara blir ännu godare dagen efter.

Detta är i allafall fläskfilé med grädd & mozarellaostsås med sambalolek! (lite hetta), har ni barn som inte äter stark mat eller ni själva så skippa de bara.
Börjar med att bryna fläskfilén i kastrull i lite smör, i med lök och fräs upp! Häll i 7 dl vatten och tillsätt mörk-oxbuljong.
Låt de koka upp, peppra, salta, (vitpeppar), häll i lite soya och rör ner Sambal Olek.
Låt koka i ca 60 minuter, red sedan av med 5-6 dl grädde och bitar med mozarellaost! koka i 20 minuter till, koka ris och lite broccoli under tiden.

6 portioner (matlådor)
1 stor fläskfilé
2 Gula lökar
6 Dl grädde
7 dl oxbuljong
1 rund Mozzarella
1 msk Soya
Salt och peppar efter smak
Ris
Broccoli

Skulle det vara kul med lite recept? Ni hittar fler under kategorin : Recept, mat & bakelser

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sandra

    Gärna fler recept!! Kommer aldrig på vad vi ska laga men vill också helst göra matlådor. Detta kommer vi definitivt prova! 😀

stats