PATRICIA- Mamma till tre små!

Få ur sig alla känslor..


Här bjuder jag på en underbar bild, mammor ute på vift & event ♥ De där att lyckas med att alla ska bli bra på en och samma bild, är inte så lätt som man kan tro.
I går så hade jag en sjuhelvetes tung dag med skuldkänslor och nedstämdhet. Jag älskar det jag gör, att äntligen få bli frisör är något jag bara har drömt om.. Och nu är jag så nära, 4 månader kvar med tidiga mornar och sena kvällar, noll tid med mina barn. Glad om jag hinner pussa och krama dom godnatt innan jag kommer hem. Jag har självförtroende i det jag gör, för jag vet att jag är väldigt duktig! jag tycker det är roligt, det är bland de bästa jag vet.

Men mina barn är ännu viktigare, alla dagar i veckan. Längtar tills denna period är över och mina 14-15 timmars dygn hemifrån ska ta slut, gå ner i tid. Jobba 50-75% under tiden barnen är så små.. jag ska jobba resterande 40 år utav mitt liv, men dom är små bara en gång. Att kunna lägga upp ett anpassat schema för mig själv, ta emot mina kunder så som det passar. Få gulddagar mitt i veckan tillsammans med er, jag bara längtar efter att ha ett normalt arbetsliv och inte så som det är nu. Nu vet jag att det är resvägen som krockar och gör de svårt för mig, samt salongstiderna. Ett vanligt 07-16 jobb här hemma, hade inte varit samma sak som att behöva pendla 3-3.5 timma om dagen, tar man ut det på en vecka.. eller en månad, så blir det en dyrbar tid. Undra om det är så att nu när mörkret faller över oss, så bubblar dessa känslor upp över en. Den här lilla höstdeppen som så många kan hamna i, en jobbig bubbla som man inte riktigt kan sätta finger på vad den är. Man känner sig otillräcklig, missnöjd trots att det inte finns något att vara missnöjd över.

Hade nog inte heller känt som jag gjort, om jag inte märkt att Novalie tagit mer och mer avstånd från mig. Och jag ska inte ljuga, hon kan få mig gråtfärdig och jag har gråtit! linus har fått trösta mig, när ens egna barn vänder taggarna utåt för att jag aldrig är hemma, då brister det i hjärtat.
Hon har alltid varit väldigt Pappig, men nu så är det verkligen så att hon skriker åt mig: GÅ BORT Mamma, Pappa borsta tänder, Pappa göra de de och de.. Jag får inte röra henne utan att hon gallskriker! hon är så arg på mig, och den här ilskan har hon haft sedan i våras, men den trappas upp 🙁  Under sommarveckorna när vi var lediga så grät hon om jag gick ifrån henne en meter, men nu är de tillbaka som ”vanligt” och de gör så ont i mig så jag får panik när jag inte duger, för något.

Det är bara under natten när hon inte riktigt är medveten, så gråter hon efter mig och klamrar fast sina små armar kring mig och ger mig massor med pussar, i natt så kunde jag inte somna om efter hon kom. Hon låg så nära, så nära. Pussade mig halvt i sömnen och pillade med sina händer i mitt hår och hade sin varma kropp emot min. Tror jag legat sömnlös sedan klockan 04 och bara snosat på henne, tänkt och längtat tills att det är över & jag får spendera mer tid med dom.

Att vara hemma-mamma medan barnen är små, jag hyllar er för ni gör ett fantastiskt jobb! ♥ 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  Du är en bra mamma Patricia, och i långa loppet så gör du detta för familjens skull, andas för de är inte många månader kvar trots att de känns som en evighet❤️

 2. Krulliga Damen ♥ Foto, Inredning & Familj

  Jag tycker du har helt rätt inställning till att bara jobba 75%. Det är ju jättebra om man kan göra det. Jag önskar att alla föräldrar hade den möjligheten. Barnen är ju som sagt bara små en gång. Allra helst hade man ju kanske velat vara mammaledig tills de börjar 6års. Det hade varit helt underbart 🙂

 3. maria

  Fy vad jobbigt att du har så himla långa dagar=( Jag tycker det är jobbigt att vara i från dottern i några timmar bara så förstår att du mår dåligt! Ännu mer när Novalie blir så där mot dig=(. Hoppas dessa 4 månader går fort för er och att du snart kan vara hemma med dina töser mer!=) <3

 4. Hana

  Jag vet exakt hur du känner! Jag jobbade heltid förra terminen i ett år.. och fick så himla mycket skuldkänslor så nu är jag hemma. Och sa det sist igår till min man att jag bara älskar att vara hemma. Man hinner så mycket. Har barnen på dagis från 9-3 känns lagom så de får leka och springa så mycket de vill och som är väldigt nyttigt för de med.. men jag hinner träffa de i mer än 30 min, jag hinner laga deras favorit mat och jag hinner ta hand om mitt hus. Min man jobbar jätttte mycket och åker från Kallhäll till Södertälje varje dag så de tag sin tid. Hur mycket jag än vill jobba och tjäna pengar så är tiden med mina barn värd mer än guld!
  Men stå ut. Det är bara 4 månader kvar och e kommer gå fort.
  Kram Hana

stats