PATRICIA- Mamma till tre små!

En bättre start på morgonen!

Godmorgon.
Jag vaknade upp i morse och insåg snabbt att det här är mitt nya liv, all den här lediga tiden! Känns skönt, känns läskigt också. Tänker inte ta åt mig utav all negativitet jag har hört nu.
Jag vet att jag gjort allt och mer därtill de sista 1.5 åren med skolan, pendling, upp 05 och varit hemma till 19.30, en graviditet på det som var tung från start. Att kroppen säger i från 6 månader in i graviditeten är inget jag kommer lyssna på. Jag vet att jag kämpat som ett jävla arsle, hade jag gjort som en normal person hade gjort hade jag säkert inte haft lika ont som jag har i dag.
Jag har mina nära kring mig som stöttar mig till tusen och gjort så jag tagit mig hit, det var inte lätt! Vill också förtydliga: En sjukskrivning är inget misslyckande i mina ögon, det är strongt att man tar till det när man faktiskt inte orkar mer, det som känns som ett misslyckande är att jag är så nära i från, men ändå så långt i från att jag inte orkar.
Nog om det! Jag vet vilket val jag gjort, och i dag när jag vaknade upp efter en miljon krokodiltårar i går, så vet jag att det också var det bästa val jag kunde göra.
Efter ett samtal med min lärare SÅ ÄR INTE MIN UTBILDNING FÖRSTÖRD!!!!! Dom har tillräckligt med underlag på mig för att kunna sätta ett betyg på mig trots att fyra veckor kommer saknas. Jag kommer inte få ett A som innan, men jag kommer få mitt diplom och göra ett litet valideringsprov i skolan! alltså, vilken lättnad.

I dag är det Fredag ♥ Wilja stannade hemma en dag längre än vad hon skulle hos oss den här veckan, så hennes Pappa hämtar upp henne i dag efter dagis. Så det är en helg med bara Novis hemma. I morgon om jag mår helt okej, så ska vi ut till min syster på landet, just to be! hon ska jobba natt, så jag tänkte hjälpa henne med att finnas där ifall barnen behöver något.
Annars blir det en lugn och skön helg! ska försöka mig ta en liten promenad om kroppen orkar.
Har inte fått frisk luft mer eller mindre sedan förra Lördagen! blev andfådd när jag gick ner till taxin i går för att åka till mvc… alltså! jag hoppas det var utav feberns skull. Måste röra lite på mig i den mån jag kan, de mår vi alla bra av.

Så, under dessa fyra veckor min kropp ska avlastas från de tunga så mycket jag kan! kan ni tipsa mig om vad man kan göra på dagarna för att tiden ska gå?
Har inte gått hemma så här på flera år. Vad gör man? städar, men sen då? 🙂 <3

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mia

  -Bläddra i kokböcker/mattidningar/internet för nya spännande recept att laga
  -Yoga, kan vara riktigt härligt. Kan man ju göra hemma
  -Rita eller måla
  -Börja läsa en riktigt bra bok
  -Titta på intressanta dokumentärer på tex svtplay/UR/Netflix
  Kämpa på!;)

 2. Joanna

  När jag blev sjukskriven under min andra graviditet tog jag tag i alla foton och gjorde fotoböcker. 🙂 pyssla, lär dig sticka/ virka. Baka. Blogga ( ok, det va ju iof mest för min skull så jag har något att läsa ;)) boa, och fixa inför bebis kommer.

 3. Ellen

  Jag vet inte hur det känns att vara sjukskriven under en graviditet – dock att bli det efteråt. Tycker du har en jättebra inställning och du får ju ditt diplom som du kämpat för! Superbra jobbat! Försök se det som ”ledig” tid, ta det lugnt och gör saker du tycker om i den mån det går, en sjukskrivning är inte ett misslyckande precis som du skrev. 🙂

 4. Emelie

  Jag är tidigt i min graviditet, men lider av väldigt svår reumatism. Vilket har gjort mig sängliggande i två veckor nu..läser och broderar gör jag mycket. Ska nu börja på ett babytäcke med fina broderier på 🙂
  Kan verkligen rekommendera atelje Margaretha 🙂
  http://www.margaretha.se

 5. Marie

  Jag är sjukskriven och gravid (v22), har också problem med fogarna och kan inte jobba längre inom vården. Jag vilar och tar det lugnt ganska mycket, men man blir ju uttråkad!

  Jag ska rensa,sortera och fixa i skåp och lådor tänkte jag. Jag bakar betydligt mer ;). Sen så använder jag tiden till att förbereda inför middag och så innan jag hämtar dottern på förskolan. Hon går 6 timmar om dagen. Brukar ha henne hemma en dag i veckan också och hitta på skojjiga saker bara hon och jag ❤️

 6. Cornelia

  Måste bara säga att jag hoppas inte att du tog åt dig något illa av den kommentaren jag skrev igår. För det var absolut inte så jag menade! Jag menade verkligen inte att du hade misslyckats eller något sådant! Åh, fick ont i magen när jag läste det här och är rädd att du tog åt dig negativt av det jag skrev… Jag menade bara att när man inte klarar det man har tänkt eller när det inte riktigt blir som man trodde så är det lätt att just det känns som ett misslyckande. Jag tycker absolut inte att du har misslyckats, jag tycker att du har lyckats. Som jag skrev igår.

  Åhh FÖRLÅT om min kommentar var klumpigt formulerad och om du tog illa upp av mina ord. Jag menade verkligen bara gott! Fina du, ta hand om dig.

 7. Jen

  Ta d lugnt bara! Kolla tv serier, gå promenader om du orkar, läs böcker…njut av lugnet innan stormen. 🙂 klart en sjukskrivning inte e ett misslyckande! Kroppen orkar inte hur mycket som helst o det viktigaste är att bebis o du mår bra. Blev oxå sjukskriven vecka 20 pga av svag livmodertapp och stor risk för missfall så var sängliggande. Hade jag lyssnat på kroppen tidigare (hade foglossning, problem med nerver, kunde knappt gå o då jobbade jag 12 timmar skift i en restaurang!) så hade jag nog inte fött redan i v28…man ska va försiktig o ta hand om sig när man e gravid. Krya på dej! kram

stats