PATRICIA- Mamma till tre små!

Det här med tatueringar.

header11Det här med tatueringar är något som många gillar, men som andra också verkligen kan ogilla.
Jag tillhör den kategorin som verkligen älskar tatueringar, och vill smycka min kropp mycket mer. Vissa säger: ”Låt bli att förstöra din kropp, tänk hur du ser ut på ålderdomshemmet!” men jag kan inte låta bli att känna irritation då.
Hur jag ser ut när jag är 85 på min kropp ska väl folk skita blanka fan i? Då har jag fått stolt bära upp mina tatueringar i över 40 år! istället för att vara den personen som kanske har velat satt dit en, men som är rädd för hur man ska se ut sen eller vad andra ska tycka  om ditt val. Tänk om man hela tiden ska tänka på vad alla andra tycker, vilket tråkigt liv man skulle få då i slutändan! då ligger man där på hemmet och ångrar allt som man inte har gjort istället.
Bara göra det som anses vara ”rätt” och aldrig fel, fyfan så tråkigt. Jag är inte gammal, men jag har ändå felat och har upplevt! Har gjort saker, vågat göra saker, rest, och det hoppas jag att det inte är slut med. Nu ramlar jag bort från själva ämnet, är bara allmänt trött på folk i min närhet som ska kommentera allt jag gör, men är så otroligt fega och rädda själva för att ta steget och göra något åt de! även om de ibland kan gå åt skogen, kan det också bara vara livsförändrande.

Tatueringar är också något som är väldigt personligt för mig, och något som jag vill ska vara unikt. Man kan hitta inspiration utav andra, de har jag också gjort. Men man kan väl ändå sätta sin prägel på en tatuering?
Min stora på sidan är ritad för hand på kroppen, alltså är den helt unik och bara för mig. Den har jag sett på en annan blogg/instagram nu. Jag tänkte inte så mycket första gången, utan vet att hon läser min blogg och kände mig lite smickrad över att hon valt göra en precis likadan för hon tyckte att den var fin. Självklart blev jag lite, hm… varför inte lägga i andra nyanser? Men sket i det. Sen har jag sätt två precis likadana sugerskalls på instagram som även följer mig. Med blomma upptill, likadant som den på sidan. Är denna skull ritad för hand, alla detaljer i den är handgjorda. Hittat två identiska, med också identiska färger. Samma blomma över som jag har.. Sen den på låret är också kopierad, med samma text och samma plats. Då började jag känna, men fan så tråkigt om alla tillslut gör likadana tatueringar! att hitta inspiration är en helt annan sak, men färger eller detaljer kan man väl göra annorlunda för att få den på sitt egna vis?
Det är samma sak med texter på internet, självklart kan man bli inspirerad. Men man kopierar väl inte den rakt av, eller?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Caroline - Foto | Gran Canaria | Mamma

  Jag har samma text som dig, men på motsatt lår i annnan stil & med palmblommor runt, jag hittade texten när jag hade haft det riktigt svårt och bestämde mig för den ändå tvekade jag innan jag gjorde den eftersom du har samma text, förstår inte alls det roliga med att kopiera någon rakt av, man vill väl ha sitt eget som har en betydelse för en själv?! Jag vågar inte ens lägga upp en ordentlig bild på min för min är ritad för hand och betyder så mycket för mig att jag inte vill se en likadan på någon annan 🙁

 2. Jenny

  Jag vet hur det är!
  Den texten du har på låret hade jag själv tänkt att sätta på samma lår tills jag såg att du satt den där, så då får jag helg enkelt sätta den någon annanstans.
  Har även en tjejkompis som har 4 st tatueringar som jag i förtroende visat henne och tar knappt en vecka innan första utav dessa 4 sitter på hennes kropp. Idag har hon alla dessa 4 tatuerade, samma färger samma textstil och precis på dom ställena jag ville ha.
  Folk härmar så enkelt är det så kommer det alltid att vara. Bästa man kan göra är att hitta en grym tatuerare som skissar något helt unikt med sin stil, ger tatueraren fria händer, då får du något unikt.
  Tyvärr har jag sett flera som har sockerskallar i liknande utförande i identiska färger på flera ställen även om din var speciell med blomman.
  Skriv öppet till personerna som kopierar och gråa om dom även försöker kopiera ditt liv;)

 3. Jonna

  Jag håller också med! Jag älskar dina tatueringar !!
  Vill med ha den texten och inte på låret! Vill ha den i mindre format!
  Älskar din på armen men skulle aldrig kunna kopiera den !
  Då jag själv inte gillar färg! När jag gjorde min på min axel
  Var det en annan som gjorde lika dan på samma axel ! Dagen efter!!!
  Blev då jätte irriterad! Dock vägrade taueraren göra den med samma blommor! Men hon skulle bara ha de !
  Hon fick dock betala de dubbla priset!!

 4. Sanna

  Håller med dig! Det är nog dom som får leva med samvetet senare att dom har tagit en annan persons tatuering rakt av & inte haft någon egen fantasi. Jag & min syster ritade upp en egen tatuering som symboliserade oss två. Något år senare ser jag att ytterligare ett par syskon hade den, på samma ställe som oss & precis likadan. Då kan jag inte låta bli att vara arg & irriterad! Det är så respektlöst!

stats