PATRICIA- Mamma till tre små!

Dagens besök hos Barnmorskan.

Inspofina bilder4
Efter dagens besök hos barnmorskan så känner jag att jag snart tappar all motivation inför den här graviditeten.
Jag fick ju en barnmorska på min inskrivning, sedan i vecka 24 så slutade hon och jag skulle få en ny. Till min glada överraskning så fick jag min gamla barnmorska som jag hade i slutet med Novalie! Och jag kände mig verkligen trygg då jag haft de som jag haft den här graviditeten. Hon må vara lite virrig, glömmer tider, är sen m.m. Men hon är alltid 110% närvarande när jag är där och lyssnar på vad jag säger.
Nu sa hon att hon kommer sluta den 17 april, vilket innebär att den sista månaden i min graviditet och den tyngsta så ska en ny barnmorska lära känna mig! Då man har som mest funderingar om allt. Känns skit!

Sen oroade Ann sig över mitt SF mått som ökat något otroligt sista tiden. Ligger nästan precis på den översta kurvan, och det känns ju sådär. Då Novalie nästan vägde 4 kg på BF. Känner mig lite oroad faktiskt, och även Ann. Men vi ska se hur det ser ut till nästa besök! Skiljer sig ändå 5 cm på måttet mellan Novalie och lilleman. Hon gissade fel på 80 gram på Novalie , och hon beräknar att lillebror kommer väga 4.5 kg + på bf. Känns rätt jobbigt då jag själv är en meter hög typ.
Förstår inte hur jag kan producera så stora barn! flödet är de ingen fel på, vilket jag är glad över.
Hon frågade om hon skulle skicka en remiss till läkaren innan hon slutade ang igångsättning, men jag väntar och avvaktar med det och hoppas på att det stannat av lite till nästa gång. Det sjukaste är att jag inte känner att magen är så stor! Men måttet visar något helt annat :/

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Martina

    Du behöver inte oroa dig! Det där med SF mått kan vara så himla missvisande. Dels så är det så känsligt för hur barnmorskan mäter. Man mäter ju från toppen av livmodern ner till fogen som ligger på ”musbenet”. Och den fogen kan vara väldigt svår att känns plus att den kan flytta på sig , speciellt om man lider av foglossning. Så det kan ge ett felvärde. Sen behöver ett högt sf mått inte innebära en stor bebis. Sista mätningen under min graviditet hade jag sfmått på 41cm. Jag gick 11 dagar över tiden men Lily vägde inte mer än 3700gram. Jag är själv kort (162cm) och var också jätteorolig över att föda en stor bebis. Men min barnmorska tröstade mig också med att en stor bebis oftast är stor för att den har mycket hull men att en stor bebis inte har större huvud än en normal bebis. Och det är huvudet som gör ont att föda ut och inte det mjuka hullet:) men är du väldigt orolig så kan du alltid be om att få göra ett tillväxtultraljud för att få veta hur stor bebisen är!

  2. Marie

    Jag har haft höga sfmått, som sköt iväg på översta kurvan. Första barnet 3,3 kg och andra beräknas väga ganska samma (har gjort tillväxtul). Stort sfmått mste inte betyda stora barn, jag exempelvis har haft stor mage pga att jag är kort och haft mkt fostervatten i magen. Men om kurvan skjuter ivägsådär brukar man väl få ett tillväxtul? För att kolla liksom så man vet…det borde du få göra!

stats