PATRICIA- Mamma till tre små!

– Att fira Morsdag!

 

3 självklara anledningar till att uppvakta mamma på Mors dag ♥

Idag Söndag den 26 maj infaller Mors dag.
Tusentals fantastiska mödrar ska hyllas för att de gör det de gör och för att de är det de är. Man kan tycka att det är löjligt att peka ut en speciell dag som tillägnas mammorna. Jag menar, förtjänar de inte all möjlig uppskattning under alla årets dagar? Så kan man absolut resonera men huruvida det är fel att ha en speciell dag, en Mors dag, som en extra krydda i vardagsuppskattningen ser jag inget fel i. Jämförelsevis skulle det vara tråkigt om julafton inföll varje söndag varje vecka, o.s.v…

Varför ska då alla mammor uppvaktas?
Varför förtjänar de att lyftas mot skyarna? Anledningarna är många, de kan egentligen göras hur många som helst, så för att förenkla en smula, låt oss lyfta fram 3 olika anledningar som rättfärdigar Mors dag.

1 Det finns ingen som älskar dig lika mycket som din mamma.
Du skulle generellt kunna göra i princip vad som helst – stjäla, ljuga, slå, och till och med döda – och din mors kärlek till dig skulle bestå. Att med en liten gest visa uppskattning för den värmen är alltså på sin plats i allra högsta grad.

2 Mamma är högst delaktig i att ha uppfostrat dig att bli den fina person som du är idag.
Mat på bordet, rutiner, normer, uppförande och allt annat som vårt samhälle kräver och förväntar sig, har din mamma lagt din grund för.

3 Ditt liv är din mammas största intresse.
Hennes vilja att alltid veta vad du gör, hur det går för dig, om du är ledsen eller glad är en omtanke som du verkligen ska uppskatta och inte ta för givet genom att visa din uppskattning när tillfälle ges. Hon skulle kunna åsidosätta alla sina andra intressen såsom idrott, kompisar och annat trevligt för att du ska kunna få göra allt som du drömmer om. Det kallar jag uppoffring och kärlek! Skulle du vara beredd att göra detsamma?

Hur visar man då sin uppskattning till mamma på Mors dag?
Givetvis genom massor av kärlek, men Mors dag är av tradition också en dag som man kryddar med en gåva eller liknande. Att välja gåva kan vara nog så svårt, men som ett liten ”spark i baken” kan nämnas att färska studier visat på att folk i allmänhet numera föredrar upplevelser och aktiviteter före traditionella föremål som t.ex. blommor och choklad. Att dessutom möjliggöra att din mamma får uppleva en aktivitet med dig vid sin sida är naturligtvis ett extra plus – du är ju det mest värdefulla i hennes liv och kvalitetstid med dig är något hon skulle uppskatta enormt mycket.

Upplevelse.com driver just nu en Mors dag-kampanj där du, utöver ett fint sortiment av Mors dag-presenter, erbjuds möjlighet att designa värdebeviset på ett personligt sätt. Värdebeviset har du sedan i din hand inom 5 minuter, så det är en perfekt lösning även för dig som är ute i sista stund. Se till att ge din mamma en riktigt bra Mors dag-present och förgyll hennes dag genom att göra den till en upplevelse att minnas!

OBS! Dessutom finns det möjlighet att vinna en Mors dag-upplevelsepresent. En tävling pågår i ”sista minuten” och det krävs inte många minuters uppmärksamhet för att delta.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats