Jag känner att det var alldeles så länge sen jag la in ett recept här på bloggen!
Som ni vet är jag en såndär ’amatörkock’ haha, som älskar att laga mat om det finns massa gott i kylskåpet. Jag är nog rätt duktig på alla möjliga saker, storkok och soppor är de bästa som finns! där måste mina polska gener tränga fram.
Jag går aldrig på några recept, utan kör på måfå! måttar aldrig, så kan inte direkt säga hur mycket jag har i. Jag smakar av, tills allt smakar bra helt enkelt.
Här ovan har ni Torsk i dill/citronsås med koktapotatisar, sparris och ringlat smör över. Eh, gott.
Till detta behöver du: (två vuxna + matlåda + två barn)
6 bitar torsk
10 mellanstora potatisar.
1.5 dl gräddfil
4 msk majonäs
1 dl grädde (visp)
1 citron
1 dillkruka
Sparris
Börja med att göra (såsen) till fisken! Häll ner Gräddfil, majonäs, grädde, hacka ner dill och pressa citron. Salta & peppra!
Lägg torskblocken i en form, (dutta över med papper) så de inte blir så vattnigt. Häll över den kalla blandningen över fisken, in i ugnen ca: 25-30 minuter. Några minuter innan de är färdigt så ta ut gratängen och riv över lite ost och strö över lite mer dill.
Under tiden så koka potatis & sparris! Voila, enkelt, supergott och en stor barnfavorit!
För att hitta mina tidigare recept så klicka HÄR.
Guuu så gott!! Men varför tar du bort de mumsigaste?? TOPPEN av sparrisen! Den e ju typ som.. Eeh.. Vita chokladen i aladdin asken! Bästa bästa!;D
Haha!! De var rester från sparrisen igår…. Tog lite extra^^,
Tack för tipset, namnam! (: