Du behöver:
Botten:
200 gram digistive (halvt paket)
100 gram smör
Fyllning:
4 st ägg-gulor
5 st lime
1 burk kondenseradmjölk
Allt som behövs.
Börja med att sätta på ugnen på 175 grader.
Mosa ner digestive och smält smör i kastrull, blanda ner mer degistiven och rör runt.
Tryck ner blandningen i en form, grädda i 10 minuter i ugn.
Finriv skalen till limen, och kläm ut ALL saft! (låter otroligt mkt, men blir så gott) alltså: 5 lime.
Blanda ner ägg-gulor och mjölken. Låt stå i 30 minuter!
Sen häll över digistiven, och in i ugnen i 20 minuter!
Ställde in min i kylskåpet i någon timma, så den blir sådär KALL och go, lite som en cheescake.
ENKELT och förbannat gott!
Den är supergod, blir sugen på att baka den nu, gjorde den många gånger förr i tiden. Pass på bara, om du vill ha en "fluffig" topping måste du ha sötad kondenserad mjölk )för då sker en reaktion med limejuicen och den tjockar till sig).. vilket inte händer med osötad mjölk. ha det fint
psss, socker & mjöl i kakorna, bli inte lurad på det 😉
Otroligt fin blogg du har!
Kul med desserter där man inte behöver ha så mycket extra socker. Använde du sockrad eller osockrad kondenserad mjölk?
Det lätt jätte gott 🙂 ska testa det imorgon!