Header Image

PATRICIA- Mamma till tre små!

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Profile Avatar

Middagstips för er som gillar lax.

Publicerad,



Det va längesen som jag la upp lite recept här, har ni saknat de? 😀 Mer hittar ni HÄR.

För detta behöver du:

4 st laxfilér
1 st Citron
Matlagningsgrädde (använd så mycket som ni önskar).
Dill
Ris
Tillbehör.

Började med att bryna laxen på båda cidor och pressade citron på, peppra och på med HAVSSALT för lite knaprigare känsla. Så gott så! Bara någon minut på vardera.
Koka upp såsen, grädde + citron. Salta, peppra och använd de kryddorna du önskar.
Lägg fileérna i ungsformen, och häll över redningen/såsen. Strö över dillen och in i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter. Koka ris medans, och servera med en god sallad till 😀
Smakar himmelskt för de som gillar fisk/lax. Går lika bra att använda torsk om man önskar!

3 Kommentarer

  1. Louise Wallstedt

    Kul med laxrecept 😀 Jag är inne i en laxperiod just nu.
    Pröva att ha skagenröra i laxen, skär ett snitt längst nästan hela fileen. Citronpeppar eller peppar av choice och sen in i ugnen. Antingen ris eller pressad potatis till. Vi brukar ha skagenröra vid sidan om också 😀

  2. Låter gott! Ska absolut prova nån gång 🙂

  3. Gjorde enligt recept men tror att jag hade mer grädde än nödvändigt för rättens bästa. Tänkte att en liter per servering skulle vara tillräckligt så det landa på fyra liter grädde. Fick inte till redningen heller tycker jag, så att det blev en aning ”simmigt” om jag får uttrycka mig så.

    Ett annat problem var att hitta lämplig köksutrustning. Det var en redig pärs för geniknölarna det. Efter mycket om och men blev jag lättad när jag såg att min galvaniserade trädgårdshink precis passade i ugnen. Den gick precis att pressa in om jag liksom tvingade upp värmeslingorna i ugnens tak med en träslev.

    Är ändå rätt så nöjd med resultatet. Tack för tipset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *